Acasă Actualitate Prima zăpadă a dovedit, din nou, neputința administrației locale din Timișoara

Prima zăpadă a dovedit, din nou, neputința administrației locale din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Prima ninsoare din această iarnă, care a așternut un strat de zăpadă de numai cinci centimetru pe străzile din Timișoara, a găsit administrația locală, din nou, nepregătită și ineficientă.

Declarativ, situația stă bine: Brantner Servicii Ecologice susține că s-a pregătit să lupte cu zăpada având în dotare 82 de utilaje cu diferite funcții. Este vorba de 34 de utilaje de capacitate mai mare și mai mică, 8 utilaje transport zăpadă, 2 autocisterne, 25 de mini freze de zăpadă, 3 mini încărcătoare frontale, 10 încărcătoare frontale.

Dar la prima ninsoare s-a acționat cu doar șapte utilaje de deszăpezire, și doar pe arterele principale, unde s-au împrăștiat 32 de tone de material antiderapant.

“Noi am mai acționat pentru curățarea străzilor inclusiv în luna decembrie și noiembrie. Nu este prima intervenție, avem stocurile pregătite, operatorul care face deszăpezirea și salubrizare are și el atât stocuri cât și utilaje. După cum se văd lucrurile, în această săptămână ne așteaptă un episod de iarnă mai serioasă, în care vom avea temperaturi negative în fiecare noapte, deci este clar că va trebui să intervenim noapte de noapte ca să ne asigurăm că nu avem polei”, este mesajul Primăriei Timișoara.

De la știință la faptă este însă cale lungă. Zecile de tone de material antiderapant nu a ajuns pe străzile din cartierele orașului. Marți dimineața mașinile dar și pietonii au avut mari probleme. Și cum temperaturile sub limita înghețului vor continua, străzile vor rămâne în continuare patinoare.

 

Comentarii

comentarii