Acasă Administraţie Primăria Arad a plătit toți banii pentru jumătate de stadion

Primăria Arad a plătit toți banii pentru jumătate de stadion

891
DISTRIBUIȚI

USR a acționat în instanță Primăria Arad pentru refuzul de a pune la dispoziția cetățenilor contractul cu constructorul stadionului UTA, însoțit de eventualele acte adiționale, facturi, situații de lucrări și procesele verbale de recepție aferente.

Anunțul de atribuire numărul 142978, publicat pe SEAP la 20.12.2013, spune că firma câștigătoare (Tehnodomus SA), prin contractul 80067/18.12.2013, trebuie să execute în schimbul a 26.397.802,54 lei fără TVA, în termen de 36 de luni începând de la data atribuirii contractului (adică până la 18.12.2016): lucrări pregătitoare cum sunt cele de demolare a unor clădiri, de dezafectare a unor instalații precum și de degajare și igienizare a terenului – lucrări de construcții a peluzelor, a tribunelor și a acoperișului spațial – lucrări exterioare în incinta și în afara incintei stadionului UTA (trotuare, platforme pietonale, alei carosabile și altele) – realizarea utilităților în incinta și în afara incintei stadionului UTA – servicii de proiectare specializată care constau în modificarea și completarea proiectului tehnic cu partea de structură a acoperișului general, a gradenelor și a corpului P+2, conform caietului de sarcini pentru tema de proiectare – studiu geotehnic. În cadrul construcțiilor de peluze și tribune sunt necesare atât lucrări de arhitectură, de rezistentă, de instalații electrice, sanitare, HVAC și termice cât și dotarea acestora cu scaune. Terenul de fotbal va fi dotat cu garduri modulate de protecție. Stadionul va fi dotat si cu tabelă de marcaj, siglă luminoasă și altele, conform SEAP.

„Realitatea urâtă pentru arădeni este că la aproape trei ani de la data la care ar fi trebuit finalizat, stadionul orașului este abia pe jumătate gata, iar constructorul declară că a terminat”, a declarat Sergiu Vlad, deputat USR. Acesta spune că Primăria a plătit în cursul anilor 2014 – 2018 suma de 26.187.322 lei fără TVA, foarte aproape de suma pentru care Tehnodomus a convenit să livreze stadionul cu tot cu scaune, parcări, echipamente, instalații, tabelă și siglă luminoasă (26.397.802,54 lei fără TVA). Mai mult, între timp acoperișul a fost realizat din tabla care a înlocuit membrana transparentă prevăzută de proiect, ceea ce a pus în buzunarul constructorului o economie de jumătate de milion de euro și a privat arădenii și jucătorii de lumină naturală. Deputatul USR nu înțelege de ce Primăria nu a acționat încă de acum patru sau cinci ani, când era evident că executantul a încălcat contractul, pentru a-l penaliza și a-l forța să execute lucrarea în condițiile convenite inițial, inclusiv în instanță. „Acum Aradul are jumătate de stadion după ce a plătit toți banii, iar Gheorghe Falcă s-a refugiat strategic la Bruxelles”, a declarat Sergiu Vlad, deputat USR.

Comentarii

comentarii