Acasă Actualitate Primăria Dudeştii Noi demarează campanie de vaccinare antirabică a câinilor și pisicilor....

Primăria Dudeştii Noi demarează campanie de vaccinare antirabică a câinilor și pisicilor. Ce trebuie să facă cetățenii!

DISTRIBUIȚI

Primăria Comunei Dudeştii Noi, împreună cu cabinetul doctorului veterinar, Titus Udrescu, demarează în luna octombrie campanie de vaccinare antirabică a câinilor și a pisicilor din localitate.  
Conform legislației în vigoare pe teritoriul României vaccinarea antirabică (contra turbării) este obligatorie și se efectueze numai dacă animalele sunt identificate (microcipate), înregistrate și dețin carnete de sănătate cu serie.
 În acest sens Primăria Comunei Dudeştii Noi pune la dispoziție 𝐆𝐑𝐀𝐓𝐔𝐈𝐓 cetățenilor, microcipuri și carnete de sănătate pentru animalul lor de companie. 
 
Vaccinarea profilactică antirabică a câinilor, pisicilor, câinilor de stână, este obligaţia proprietarilor şi a deţinătorilor de animale, persoane fizice sau juridice, cu respectarea legislaţiei sanitare veterinare în vigoare.
 
“Având în vedere consecințele negative pentru sănătatea animalelor și posibil dramatice pentru sănătatea oamenilor, în cazul în care nu este realizată imunizarea animalelor, solicităm proprietarilor/deținătorilor de câini si pisici să asigure suportul necesar pentru realizarea identificării, înregistrării și vaccinării antirabice a animalelor deținute”, atenționează Primăria Dudestii Noi Timiș.
 
Condiţii de vaccinare antirabică:
Pentru câinii identificați (microcipati), înregistrați care au carnete de sanatate, vaccinarea antirabica este gratuită.
Pentru cainii neidentificați și neînregistrati – se asigură microcipare și carnete gratuit de la Primăria Comunei Dudeştii Noi prin medicul de circumscripție Udrescu Titus – vaccinare antirabică gratuită.
Pentru pisici se asigură vaccinul antirabic gratuit, dar se plătește manopera și carnetul de sanatate (in cazul in care nu dețin carnet de sănătate).
Pentru cei care doresc deparazitarea cainilor și/sau pisicilor se poate face contra cost în funcției de kilograme si vârsta animalului.
Proprietarii / deținătorii de animale au obligatia să asigure contenția (imobilizarea) animalului pe durata introducerii microcipului și administrării vaccinului.
Vaccinarea antirabică a animalelor se va realiza atat in teren cât și la sediul cabinetului, pentru mai multe detalii si programări: dr. Titus Udrescu – Tel. 0745 024 506.

Comentarii

comentarii