Acasă Actualitate Primăria Giroc oferă clarificări cu privire la intersecția Căii Timișoarei cu mini...

Primăria Giroc oferă clarificări cu privire la intersecția Căii Timișoarei cu mini centura: „Lucrăm în permanență cu specialiști în domeniu”

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 14 decembrie, Primăria Comunei Giroc face anumite clarificări cu privire la intersecția din Calea Timișoarei – DJ 595 cu mini centura, după ce locuitorii s-au plâns de anumite dificultăți create de aceasta, odată cu deschiderea drumului din urmă. Printre altele, reprezentanții primăriei spun că în cazul acestei intersecții există un aviz provizoriu oferit de IPJ Timiș, că soluția realizării unui sens giratoriu nu era viabilă, că intersecția face parte dintr-un proiect mai mare în care vor fi realizate patru sensuri giratorii, dar și că toate deciziile au fost luate împreună cu specialiștii.

Iată comunicatul de presă al Primăriei Comunei Giroc:

„Având în vedere situația creată în spatiul public referitoare la intersecția Calea Timișoarei – DJ 595 cu mini centura, vă aducem la cunoștință următoarele:

📌Intersecția cu mini centura este aprobată provizoriu prin avizul cu nr.468423/28.11.2022, emis de IPJ Timiș Serviciul Rutier, aprobat printr-o comisie de specialitate care s-a deplasat la fața locului.

📌Intersecția propusă inițial ca soluție definitivă din cadrul proiectului cu finanțare europeană a fost un sens giratoriu care nu poate fi executat în prezent din motive de siguranță propuse de aceeași comisie de circulație în sensul montării unor bariere tip BAT pe care CFR le va monta în cursul anului viitor, moment în care se va executa și sensul giratoriu.

📌Există o fluență a traficului din toate direcțiile fără a fi afectată activitatea niciunui centru comercial sau a locuitorilor, cu mențiunea că autoritatea locală prin comisia de circulație nu a intervenit asupra soluțiilor existente în sensul de mers din Giroc spre Timișoara .

📌Soluția aceasta face parte dintr-un proiect de sistematizare a circulației de ansamblu, interesecția fiind completată de cele 4 sensuri giratorii provizorii pe Calea Timișoarei (str. Jupiter, str. Neptun, bvd. Soarelui și bvd. Aviației) avizate prin avizul nr.464834/14.10.2022 al comisiei I.P.J Serviciul Rutier care vor fi executate în cel mai scurt timp de către Consiliul Județean Timiș și care vor permite fluidizarea traficului, dar în primul rând vor spori siguranța rutieră.

Lucrăm în permanență cu specialiști în domeniu, comunicăm permanent cu Serviciul Rutier pentru ca aceste soluții să fie cele mai funcționale și în același timp cele mai sigure!”.

Comentarii

comentarii