Acasă Actualitate Primăria le-a dărâmat garajele, dar nu a mai construit parcarea. Proprietarii din...

Primăria le-a dărâmat garajele, dar nu a mai construit parcarea. Proprietarii din zona Kiriac-Şirianu cer fapte, nu promisiuni electorale – Foto

616
DISTRIBUIȚI

Proprietarii de garaje din zona Kiriac-Şirianu din Timişoara rămân la fel de nemulţumiţi de comunicarea cu Primăria Timişoara, personal cu edilul Nicolae Robu, în problema mai multor memorii depuse de către aceştia în aprilie-mai 2019.

Ei prezintă mai multe fotografii cu situaţia de fapt la data de 8 aprilie, în care primarul a demarat acţiunea de demolare a garajelor din oraş fără a consulta locatarii din zonă cu privire la soluţia tehnică adecvată situaţiei reale în ceea ce priveşte numărul de parcări şi numărul real de autoturisme. La data de 8 mai primarul prezenta o planşă cu parcarea, persoanelor care treceau ocazional pe stradă.

“Nu există un proiect sau o simulare de parcare care să satisfacă cu adevărat nevoile locatarilor. Locatarii din zonă nu au avut un cuvânt de spus în alegerea variantei de parcare ce se va realiza, deşi s-au depus solicitări pe bază de semnătură a membrilor asociaţiilor de proprietari şi comitetul de iniţiativă, în acest sens. Nu s-a primit nicio informare scrisă cu privire la soluţia tehnică adoptată de primar. Parcarea modernă promisă a rămas la stadiul de moloz nivelat. Domnul director Răvăşilă, la întâlnirile cu locatarii a susţinut în mod repetat faptul că demolarea garajelor şi amenajarea noii parcări va dura 5 săptămâni: 2 săptămâni demolarea şi 3 săptămâni amenajarea parcării”, arată locuitorii vizaţi.

Ei mai susţin că nu s-a răspuns la următoarele aspecte: Care este firma desemnată cu realizarea parcării. Care este firma desemnată cu întreţinerea parcării. Când se va finaliza noua parcare.

Până în prezent, ei au depus la primărie mai multe documente, la care solicită răspuns scris, după cum urmează:

1.Tabel cu proprietarii de garaje din bateria 40, str. Russu Şirianu-D.Kiriac, construite în baza autorizaţiei de construcţie din 1992 şi care solicită un loc de parcare prin contract cu plata anuală cu primăria, conform deciziei primarului Nicolae Robu, din aprilie 2019.

2.Tabele cu proprietarii de autoturisme, de pe strada Rusu Şirianu nr.33,35,37 şi D. Kiriac nr.2/A, 2/B. 4, 6, 8, 10, 12, 18, în care se solicită construirea unei parcări etajate, în locul garajelor ce vor fi demolate.

3.Tabelele cu Asociațiile de locatari de pe str. R.Şirianu şi D.Kiriac, care sunt de accord cu construire unei parcări etajate. Din schiţa prezentată trecătorilor de către primar reiese faptul că în locul celor 37 de garaje demolate se vor amenaja 38 locuri de parcare. Restul, până la numărul vehiculat de primar sunt locuri de parcare deja existente, dar nemarcate corespunzător.

“Ca urmare, solicităm: 1. Prezentarea publică în detaliu, cu documente, a activităţii de amenajare, a bugetului destinat amenajării parcării etajate, aşa cum am solicitat, sub semnătura a 100 de proprietari de autovehicule din zonă (…). 2. Susţinem în continuare necesitatea amenajării unei parcări cu două nivele, astfel încât demolarea garajelor să fie prilej de îmbunătăţire semnificativă a situaţiei actuale în ceea ce priveşte locurile de parcare. 3. Demararea de urgenţă a lucrărilor de modernizare a zonei. Diferenţa dintre 37 garaje demolate şi 38 locuri de parcare este nesemnificativă şi considerăm că reprezintă doar o campanie electorală mascată”, susţin membrii comitetului de acţiune.

Comentarii

comentarii