Acasă Actualitate Primăria taie copaci la Punctele Cardinale şi îi replantează în cartierul “Plopi”

Primăria taie copaci la Punctele Cardinale şi îi replantează în cartierul “Plopi”

851
DISTRIBUIȚI

Pentru că lucrările în forţă ale primăriei au adus în Timişoara şi numeroase defrişări de copaci, iar municipalitatea s-a angajat să replanteze copacii tăiaţi sau transplantaţi, după terminarea lucrărilor, cetăţenii vor să vadă dacă reapar arborii prin zonele vizate sau nu.

Unii concitadini, care sunt preocupaţi de zona verde, au aflat că într-adevăr, primăria şi-a luat angajamentul ca în locul arborilor tăiaţi să planteze alţii, numai că a tăiat într-o zonă şi a plantat compensatoriu în celălalt capăt al Timişoarei.

Unii dintre cetăţeni zâmbesc la o astfel de replantare, alţii rămân îngrijoraţi că zona centrală a oraşului ajunge să fie deşertică.

Timişoreanul Cristian Butura anunţă că: “Am cerut Agenţiei pentru Protecţia Mediului să-mi transmită dacă s-au dat avize pentru lucrarea primăriei din zona Bastion/Continental şi pentru defrişările de spaţii verzi şi copaci. Mi-au răspuns trimiţându-mi decizia de încadrare. Ce e interesant de văzut din ea sunt compensările de spaţii verzi. Cu alte cuvinte, primăria se obliga să realizeze alte suprafeţe de spaţii verzi pentru cei 347 de mp desfiinţaţi (să fi fost numai atâţia?) pe str. Martin Luther, în dreptul Curţii de Apel Timişoara, 127 mp (e de văzut dacă s-a realizat acea zona verde şi ce dimensiuni are) şi 220 de mp OARE UNDE? Tocmai la marginea marginii Timişoarei, adică în Plopi, la podul de fier, pentru cei care cunosc zona. Să mai spuneţi că nu se plantează de 10 ori mai mult decât se taie”.

De fiecare dată când au avut loc defrişări, primarul Nicolae Robu a argumentat că s-au plantat de Z-E-C-E ori mai mulţi copaci decât cei tăiaţi. Chiar dacă e vorba despre parcuri/spaţii verzi create de firme private, în jurul spaţiilor comerciale.

Comentarii

comentarii