Acasă Actualitate Primăria Timișoara a câștigat definitiv în instanță: vila de pe str. Brașov...

Primăria Timișoara a câștigat definitiv în instanță: vila de pe str. Brașov nr. 3 trebuie adusă la starea inițială

DISTRIBUIȚI

Clădirea istorică de pe strada Brașov nr. 3, din cartierul Elisabetin, mutilată de modificări ilegale trebuie adusă la starea inițială. Primăria Municipiului Timișoara a câștigat definitiv procesul împotriva proprietarilor. Lucrările ilegale s-au făcut la fațadă și acoperiș.  

În iulie 2021, echipele Primăriei și ale Poliției Locale au descoperit pe str. Brașov, nr. 3 un șantier pentru care nu exista autorizație de construire. Lucrările ilegale au vizat fațada și acoperișul, unde au fost adăugate elemente de tinichigerie nespecifice clădirii istorice. Polițiștii locali au aplicat amenda maximă de 10.000 de lei și au cerut ca respectiva clădire istorică să fie adusă la starea inițială până la finalul lunii ianuarie 2022. Deoarece termenul nu a fost respectat, Primăria Timișoara a mers în instanță pentru a proteja patrimoniul istoric al orașului. 

Persoana care a comandat lucrările nu a făcut demersuri pentru a obține autorizația de construire înainte să înceapă șantierul. În schimb, a invocat condițiile epidemiologice ca motiv pentru care a demarat lucrările fără să respecte condițiile cerute prin lege. Primăria Timișoara a câștigat procesul atât la Judecătoria Timișoara, cât și la Tribunalul Timiș și așteaptă în acest moment comunicarea sentinței, pentru a începe pașii următori pentru ca imobilul să revină la starea inițială. 

Comentarii

comentarii