Acasă Actualitate Primăria Timişoara a comandat livrarea următoarelor 20 de tramvaie din Turcia

Primăria Timişoara a comandat livrarea următoarelor 20 de tramvaie din Turcia

DISTRIBUIȚI

Primăria Timişoara a anunţat că a făcut comanda pentru livrarea următoarelor 20 de tramvaie, conform contractului, având în vedere faptul că omologarea şi recepţia primului tramvai s-a finalizat cu succes. În primul lot de tramvaie, compania turceasca Bozankaya Otomotiv trebuie să livreze şapte garnituri din cele 21 de tramvaie. 

”În cadrul proiectului Înnoirea flotei de tramvaie a fost achiziţionat, în prima fază, un tramvai nou pentru omologare. Modelul, care va fi operaţional de săptămâna viitoare, a necesitat omologare la nivel european, în cadrul contractului semnat între primărie şi producător. Această etapă a fost finalizată cu succes, iar contractul stipulează ca primăria să continue achiziţia celorlalte 20, din totalul de 21 de tramvaie”, se arată într-un comunicat de presă, de vineri, al Primăriei Timişoara.

Termenul de livrare prevăzut este octombrie 2023. Frecvenţa cu care vor fi livrate noile garnituri va fi lunară, ajungând la două tramvaie pe lună în primăvara anului 2022, conform producătorului.

Fiecare mijloc de transport valorează 11,58 milioane de lei, cu TVA inclus, are 30 de metri lungime şi o capacitate de 200 de călători, din care 48 de locuri pe scaune.  

Proiectul este finanţat 80% prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Valoarea investiţiei este de 243.324.506 lei, cu TVA inclus.

Primul lot cuprinde 7 tramvaie din totalul de 21 câte sunt prevăzute în contract. Garniturile sunt produse de compania Bozankaya Otomotiv din Turcia, iar proiectul prevede posibilitatea extinderii până la 40 de bucăţi.

În luna iunie a.c. primul tramvai a sosit la Timişoara, iar după mai multe teste, acesta a fost omologat şi va intra în circulaţie începând de săptămâna viitoare.

Comentarii

comentarii