Acasă Administraţie Primăria Timișoara a demolat construcția ilegală din interiorul Palatului cu Ancoră

Primăria Timișoara a demolat construcția ilegală din interiorul Palatului cu Ancoră

1272
DISTRIBUIȚI

Joi 13 iunie 2019, în prezenţa primarului Timişoarei, Nicolae Robu, a început demolarea unei construcţii ilegale în curtea imobilului de pe bd. General I. Dragalina nr.24, cunoscut drept Palatul cu Ancoră, din zona Iosefin, situat într-un sit istoric clasificat în poziția 63 din lista de monumente istorice.

Primăria a demarat demersurile în 2015, prin amendarea celui care a realizat construcţia care nu avea autorizaţie. Amenda a fost contestată în instanţă, iar municipalitatea a câştigat procesul, apoi a urmat o somaţie prin care se solicita demolarea de bună-voie, iar acum toate procedurile legale au ajuns la final şi, împreună cu executorii judecătoreşti, Primăria Timișoara a început dărâmarea construcţiei ilegale.

Amintim că ZIUA de Vest a scris de acest conflict, chiar de la început când a izbucnit în 2015.

Lupta a fost între asociaţia de proprietari de pe bv General Dragalina nr. 24 Timişoara şi un alt proprietar de la apartamentul nr. 13, care s-a pus să construiască, în curte, pentru a-şi extinde locuinţa, asta în situl urban „Vechiul Cartier Iosefin”, aflat pe lista monumentelor istorice.

„La întoarcerea mea din concediu am constatat cu stupoare că la aproximativ 1 metru în faţa apartamentului meu s-a ridicat un zid de aproximativ 2,5 m înălţime. Pe această cale solicit respectuos instituţiei dumneavoastră să ia măsurile legale necesare pentru remedierea în cel mai scurt timp a problemei expuse, deoarece îmi obstrucţionează lumina naturală şi îmi limitează accesul în imobil. Menţionez că la această dată nu există autorizaţie de construcţie şi niciunul dintre locatari nu a fost solicitat în vreun fel pentru a-şi da acordul. Serviciul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal din cadrul Poliţiei Locale Timişoara mi-a confirmat verbal, urmând să trimită şi un răspuns scris, faptul că proprietarul de la nr. 13 nu deţine autorizaţie de construcţie, ci doar aviz din partea Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Timiş”, se arată într-o plângere înregistrată la Inspectoratul de Stat în Construcţii Timiş.

Plângeri ale asociaţiei au fost înregistrate la Poliţia Locală Timişoara, precum şi la mai multe instituţii.

În răspunsul Poliţiei Locale Timişoara din 3 septembrie 2015, se arată:

„Proprietarul de la ap. 13 de la adresa menţionată a executat lucrări de extindere şi mansardarea apartamentului fără autorizaţie de construire şi fără să asigure efectuarea lucrărilor de către persoane fizice sau juridice atestate, imobilul fiind inclus în Situl Urban „Vechiul Cartier Iosefin”, am citat din document.

Comentarii

comentarii