Acasă Actualitate Primăria Timișoara a obținut o primă victorie în instanță în procesul cu...

Primăria Timișoara a obținut o primă victorie în instanță în procesul cu o cunoscută terasă, pe care vrea să o demoleze, de pe malul canalului Bega

DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a anunțat că a câștigat în primă instanță procesul împotriva unei terase amenajate pe malul Begăi, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public. Pentru locația respectivă se solicitase suspendarea dispoziției primarului de demolare, dar Tribunalul Timiș a respins cererea reclamanților.

M BOX SECURITY SERV SRL și ADRIA SRL au cerut în 19.05.2023 suspendarea dispoziției respective.

„Astăzi am primit un semnal excelent că lupta noastră pentru a recupera patrimoniul orașului nu e de prisos. Este și un semnal excelent pentru cei care au muncit ani de zile să poată deschide o afacere în vreme ce șmecherii au găsit mereu alte căi neconcurențiale. Cei de la Terasa Boss, unde am început această luptă, mi-au contestat dispoziția de demolare și au pierdut în primă instanță. Totul a decurs foarte rapid. Tribunalul ne-a dat dreptate. Sunt conștient că urmează o luptă lungă, că acesta e doar începutul, dar vreau să-i asigur pe timișoreni că vom merge până la capăt”,  declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Primăria Timișoara a demarat în 2022 o analiză a situației terenurilor de pe malul Bega și zona Stadion. În urma unui proces minuțios de documentare a reieșit că peste 55.000 de metri pătrați, care aparțin municipiului Timișoara, au fost ocupați ilegal o lungă perioadă. Pe aceste terenuri au fost ridicate construcții ilegale exploatate ,fiind utilizate în scop comercial. Prin dispozițiile emise, firmele care ocupă ilegal aceste terenuri sunt obligate să își desființeze construcțiile ridicate. În caz de refuz, primăria va efectua demolările și va imputa costurile aferente.

Decizia poate fi atacată prin recurs.

Comentarii

comentarii