Acasă Administraţie Primăria Timișoara a semnat un contract cu finanţare europeană pentru retehnologizarea Colterm

Primăria Timișoara a semnat un contract cu finanţare europeană pentru retehnologizarea Colterm

943
DISTRIBUIȚI

Ministerul Fondurilor Europene și Primăria Timişoara au semnat un contract cu finanţare europeană în valoare de circa de 30 de milioane de euro, pe Infrastructură mare, pentru retehnologizarea companiei locale de termoficare Colterm. Aceasta însemană, după dotări cu echipamente speciale, că va permite creşterea eficienţei energetice a Colterm, simultan cu îmbunătăţirea parametrilor de mediu.

“Un număr considerabil de proiecte pe care le-am depus au fost aprobate, iar astăzi ni s-a transmis un nou contract semnat de către ministrul Fondurilor Europene, Orlando Teodorovici. Este un proiect pe infrastructura mare, de circa 30 de milioane de euro, privind retehnologizarea în vederea îmbunătăţirii parametrilor de mediu şi a creşterii eficienţei termoficării”, a anunțat primarul Nicolae Robu.

Prin aceste lucrări se urmăreşte îmbunătăţirea calităţii mediului şi a stării de sănătate a populaţiei, deoarece finalizarea sa va permite scăderea concentraţiilor emisiilor de dioxid de sulf şi oxizi de azot, care depăşesc limitele maxime admise în municipiu.

Comentarii

comentarii