Acasă Actualitate Primăria Timişoara a tăiat pomul de pe strada 20 Decembrie fără aprobare...

Primăria Timişoara a tăiat pomul de pe strada 20 Decembrie fără aprobare de la Mediu: e o ţeavă de gaz acolo!

570
DISTRIBUIȚI

Hei-rupul Primăriei Timişoara de a umbla cu drujba printre pomii din zona centrală a Timişoarei a „uitat” să ceară aprobare pentru a tăia copacii de mari dimensiuni care au devenit istorie. Ultimul dintre aceştia, pe strada 20 Decembrie, vizavi de sediul DSP Timiş, a fost tăiat fără a se solicita o aprobare în acest sens, motivarea fiind că sub acesta ar fi o ţeavă de gaz!

Sesizată după tăierea unui copac de mari dimensiuni pe strada amintită, prefectul de Timiş, Eva Andreaș, a solicitat Agentiei pentru Protecția Mediului Timiș și Gărzii de Mediu un raport privind legalitatea tăierii, de către Primăria Municipiului Timișoara a arborelui din specia Cenuser de pe strada 20 Decembrie 1989.

În urma solicitării, Agenția pentru Protecția Mediului Timiș a transmis Instituției Prefectului rezultatele cercetării. Şi, surpriză! APM nu a primit nicio solicitare de la Primăria municipiului Timișoara, conform prevederilor legale – Legea 24/2007.

Totodată, în urma situaţiei, Garda de Mediu a demarat un control, care, conform solicitării Prefectului județului Timiș, va fi definitivat mâine. În urma controlului, la solicitarea Gărzii de Mediu, Primăria a motivat decizia de tăiere a acelui copac prin faptul ca arborele s-ar fi aflat pe o conductă de gaz.

Verificările inspectorilor Gărzii de Mediu vor stabili legalitatea tăierii arborelui.

Comentarii

comentarii