Acasă Administraţie Primăria Timișoara amintește: data de 1 martie, termen pentru depunerea planurilor pentru...

Primăria Timișoara amintește: data de 1 martie, termen pentru depunerea planurilor pentru eliminarea deșeurilor din activități medicale și din construcții

558
DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Primăriei Municipiului Timișoara amintesc că HCL nr.189 și HCL nr.190 din 2020 obligă persoanele fizice și juridice să depună planurile gestionarea deșeurilor din demolări și construcții, respectiv din activități medicale, până la data de 1 martie 2021, dacă au avut activități de acest fel.

Aceste documente se depun la Primăria Municipiului Timișoara, camera 12 – Serviciul Relaționare Directă cu Cetățenii, ghișeele 1 și 2. În cazul în care aceste planuri nu sunt depuse la termen, persoanele fizice riscă o amendă între 1.500 și 2.000 de lei, în timp ce persoanele, una între 2.000 și 2.500 de lei.

„Potrivit art. 5, lit. A din HCL nr. 190/2020 privind aprobarea Regulamentului privind gestionarea deșeurilor rezultate din activitatea medicală, producătorii/generatorii de deşeuri rezultate din activitățile medicale, au obligaţia să prezinte anual, până la data de 01 martie, compartimentului de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, Planul de eliminare a deşeurilor pentru activităţile medicale pe care le-au desfășurat în anul precedent pe teritoriul municipiului Timişoara. Conţinutul Planului de eliminare a deşeurilor este prevăzut la art. 5, lit. B din actul normativ local menționat mai sus”, transmite directorul Direcției de Mediu din cadrul primăriei, Adrian Bere-Semeredi.

„De asemenea, potrivit prevederilor art. 10, alin. (1) din HCL nr. 189/2020 privind aprobarea Regulamentului privind gestionarea deşeurilor din construcţii şi demolări în Municipiul Timişoara, deşeurile de la lucrările de intervenţii, refaceri şi construcţii edilitar–gospodăreşti, vor fi gestionate de producător/generator, care are obligaţia să prezinte anual, până la data de 01 martie, compartimentului de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, Planul de eliminare a deşeurilor pentru activităţile pe care le-a desfășurat în anul precedent pe teritoriul municipiului Timişoara. Conţinutul Planului de eliminare a deşeurilor este prevăzut la art. 10, alin. (2) din actul normativ menționat anterior”, mai arată directorul.

Planul de eliminare a deşeurilor va fi depus în două exemplare, din care un exemplar vizat va putea fi ridicat de la camera 12, după 15 zile. În cazul planurilor incorecte sau incomplete, documentaţia va fi restituită la acelaşi ghişeu, urmând a se depune o nouă documentaţie, întocmită în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Comentarii

comentarii