Acasă Actualitate Primăria Timișoara anunță un nou succes în primă instanță, în procesul cu...

Primăria Timișoara anunță un nou succes în primă instanță, în procesul cu o bază sportivă de pe malul Begăi

DISTRIBUIȚI

Constetațiile depuse de două societăți comerciale împotriva demolării construcțiilor pe care le aveau pe baza sportivă Electrometal, de pe malul Begăi, au fost respinse de Tribunalul Timiș. Primăria Timișoara a anunțat că a avut succes în primă instanță în această dispută.

Tribunalul Timiș a respins ca fiind neîntemeiate cererile de suspendare formulate de SC H-Doc Resort SRL și Seven Club Management SRL. asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor care ocupă domeniul public.

Conform primăriei, acestea ocupă un teren care a fost dat în folosință către Electrometal SA și unde aceste firme ”desfășoară activități comerciale fără aviz de funcționare”. Este vorba de o suprafață cumulată de peste 2000 de metri pătrați, situată pe bd. Vasile Pârvan, nr. 5.

”Dispoziția emisă de primarul municipiului Timișoara vizează desființarea lucrărilor executate nelegal, fără autorizație de construire obținută în prealabil, dar și construcțiile al căror regim juridic nu a fost stabilit printr-o hotărâre judecătorească. 

La sfârșitul lunii aprilie, primarul Dominic Fritz a emis dispoziții de demolare în 7 cazuri în care firme ocupă ilegal terenuri publice. Primăria Timișoara a început în 2022 o analiză a situației terenurilor de pe malul Begăi și zona Stadion, pentru a elucida situațiile raportate de-a lungul timpului despre proprietatea acestora. În urma unui proces minuțios de documentare, a reieșit că peste 55.000 de metri pătrați, evaluați la 22 de milioane de euro, care aparțin domeniului public al municipiului Timișoara, au fost ocupați ilegal zeci de ani de diverse firme care au deschise localuri pe terenul Primăriei”, este anunțul celor de la Primăria Timișoara.

Până în prezent, municipalitatea a avut succes în primă instanță și împotriva reprezentanților Terasei „Boss” și a celor de la No Name, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public.

Comentarii

comentarii