Acasă Administraţie Primăria Timişoara ar mai putea lua credite pentru proiectele europene

Primăria Timişoara ar mai putea lua credite pentru proiectele europene

205
DISTRIBUIȚI

Municipalitatea timişoreană s-ar mai putea angaja la un credit pentru proiectele europene, primarul susţinând că gradul de îndatorare este de 10%, după ce a fost luat creditul de la Trezorerie pentru Colterm, în sezonul rece.

Nicolae Robu a explicat că timpul în care vor fi implementate proiectele depinde de banii pe care-i are primăria, după care vor fi reprimiţi de la UE.

“Ne bazăm sigur pe veniturile pe care le avem, iar când dăm drumul la finanţare avem în vedere resursele pe care le avem şi durata lucrărilor va fi şi ea funcţie de banii pe care-i vom avea. Dacă vom reuşi să luăm un credit… Am avut discuţii şi cu BEI şi cu bănci care ar putea să ofere condiţii avantajoase pentru proiecte de dezvoltare, de investiţii, infrastructură. Atunci lucrările ar putea merge mai repede. Noi avem o rată de îndatorare foarte mică, de 10%, după ce am luat acel credit din trezorerie pentru termoficare pe perioada de iarnă. Vom face diligenţe să luăm credite pentru a putea susţine proiectele de dezvoltare rapidă a oraşului. Tot ce facem este pentru ridicarea calităţii vieţii oraşului. Nu renunţăm la nimic, toate aceste proiecte sunt importante, doar că nu vor putea fi implementare în timp atât de scurt precum ar fi dacă am avea banii. Trebuie să ai o gândire de sistem a întregului oraş”, a spus Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii