Acasă Actualitate Primăria Timișoara aruncă peste 300.000 de lei pentru ”servicii de consultanță pentru...

Primăria Timișoara aruncă peste 300.000 de lei pentru ”servicii de consultanță pentru organizarea unui concurs de soluții” pentru reamenajarea Pieței Victoriei

DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara se pregătește să dea peste 300.000 de lei pentru ”achiziționarea serviciilor de consultanță pentru organizarea concursului de soluții în vederea realizării obiectivului de investiții care vizează amenajarea și modernizarea pieței și a unor străzi din zona Cetate”. Fericitul câștigător, cere se pare că se știe deja, pentru că a fost depusă o singură ofertă, va elabora întreaga documentație pentru concurs, incluzând aici regulamentul și calendarul, analizarea și evaluarea costurilor de proiectare, elaborarea temei de concurs, asigurarea promovării naționale și internaționale a concursului, realizarea și gestionarea site-ului oficial al concursului, sprijinirea cu asistența tehnică a concurenților, organizarea și funcționarea secretariatului de concurs, asigurarea tuturor costurilor legate de jurizarea concursului.

Sutele de mii de lei vor fi acordate prin procedura simplificată, respectiv cel mai bun raport calitate – preț.

Zona vizată de viitorul concurs internațional de soluții este constituită din Piața Victoriei și străzile adiacente, care fac legătura cu alte puncte importante din zona centrală și care o integrează în țesutul urban existent.

”În momentul actual, în condiţiile deteriorărilor avansate suferite de monumentele istorice aflate în zona centrală a municipiului, calitatea urbană a zonei este în scădere, prezentând disfuncţionalităţi, ceea ce poate conduce în timp la o scădere a potenţialului turistic şi economic al zonei centrale a Municipiului Timişoara. Zona nu este suficient promovată din punct de vedere turistic, neexistând un sistem de semnalizare şi orientare turistică adecvat”, transmit reprezentanții Primăriei Timișoara.

La soluții pentru reabilitarea Pieței Victoriei se lucrează de ani buni. Ultima variantă, lansată de fostul primar Nicolae Robu, a eșuat lamentabil. Investiția de 642.000 de lei trebuia să înceapă în 2019 , pentru a fi gata în anul Capitalei Culturale Europene 2021. În schimb, muncitorii de la SDM au scos din pavaj și au pus înapoi unul care arată mai rău ca înainte.

 

Comentarii

comentarii