Acasă Actualitate Primăria Timișoara așteaptă, până la finalul lunii martie, propuneri pentru bugetarea participativă

Primăria Timișoara așteaptă, până la finalul lunii martie, propuneri pentru bugetarea participativă

DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a lansat marți, 1 martie, un apel public în cadrul programului de bugetare participativă, prin care timișorenii decid direct cum se vor cheltui trei milioane de lei. Apelul face parte din etapa de colectare și selecție a propunerilor de proiecte venite de la cetăţeni. Acesta este adresat timișorenilor care doresc să depună „propuneri de proiecte solide, fezabile, cu potențial de implementare”. Pot participa și cei care nu au proiecte proprii, dar pot să ofere opinii privind implementarea sau oportunitatea unui proiect înscris sau să susțină, pentru a trece în faza următoare, acele proiecte care se subsumează unor nevoi similare.

„Invităm pe cei care au peste 16 ani și locuiesc, lucrează sau studiază în Timișoara să depună propuneri de proiecte în perioada 1 – 30 martie 2022, completând acest formular: https://decidem.primariatm.ro/bp/adauga-propunere. Vă încurajăm și să contribuiți la propunerile depuse de alți membri ai comunității cu întrebări, completări sau sugestii. Puteți face asta în secțiunea comentarii de sub fiecare proiect”, transmit reprezentanții primăriei.

Criteriile de eligibilitate și mai multe detalii pot fi găsite în secțiunea Întrebări frecvente. Pentru alte întrebări sau sugestii, timișorenii pot scrie la adresa cartiere@primariatm.ro. De asemenea, pot fi contactați și telefonic partenerii acestui proiect la următoarele numere:

  • Primăria Municipiului Timișoara – 0741118249, luni – joi 14:00 – 16:00
  • Institutul Intercultural Timișoara – 0741115124, luni – joi 16:00 – 18:00
  • Fundația Județeană pentru Tineret Timiș – 0371 000 378 , luni – vineri 11:00 – 18:00

De altfel, Institutul Intercultural Timișoara, unul din partenerii primăriei oferă oportunitatea să se implice activ celor care doresc să ajute campania de buget participativ, în calitate de voluntar. În cadrul procesului de selecție, primul pas este să se înscrie, accesând acest link: https://www.facebook.com/InstitutulInterculturalTimisoara/posts/4947873035273087
Rolul partenerilor locali (organizații neguvernamentale) este, potrivit reprezentanților primăriei, de „a asigura un grad mai mare de incluziune și diseminare în cadrul comunității prin realizarea activităților de suport”.

„«Timișoara Decide» va urmări un proces transparent în șapte etape: informarea societății civile, colectarea propunerilor, stabilirea eligibilității propunerilor, primirea și soluționarea contestațiilor, perioada de vot, anunțarea proiectelor câștigătoare și, în final, implementarea proiectelor. Proiectele alese prin vot de timișoreni vor fi incluse în bugetul local și implementate de Primăria Municipiului Timișoara. În funcție de complexitatea lor, proiectele câștigătoare pot demara începând cu anul în curs sau în anul următor. Fiecare proiect implementat va fi etichetat cu logo-ul «PROPUS DE TIMIŞORENI»”, mai transmit reprezentanții primăriei.

Comentarii

comentarii