Acasă Administraţie Primăria Timișoara caută executant pentru centrul cultural și educațional din Kuncz. A...

Primăria Timișoara caută executant pentru centrul cultural și educațional din Kuncz. A fost lansată licitația

560
DISTRIBUIȚI

Vineri, 2 iulie, Primăria Timișoara anunță că a lansat licitația pentru alegerea executantului centrului cultural și educațional din Kuncz, unul dintre obiectivele asumate de municipiu în dosarul de candidatură pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii. Prețul estimat, de la care pornește licitația, este de 5,58 milioane de lei, cu finanțare europeană.

În dosarul de candidatură, Primăria Timișoara și-a asumat că va realiza un centru multifuncțional de tip servicii sociale, fără cazare, care să aibă, printre altele, spații de recreere și relaxare, săli de cursuri artistice și sală de sport. În noul centru ar urma să fie organizate inclusiv activități de „after-school”, adică să existe o sală de mese, deservită de un serviciu de catering, și să fie ajutați elevii la teme. Programul va fi dedicat copiilor între 7 și 12 ani.

„Scopul este combaterea marginalizării sociale prin promovarea unei abordări de tip integrat, un centru multifuncţional cu activităţi socio-educative, recreative şi culturale. Grupul ţintă vizat este format din aproximativ 100 de persoane din comunitate. Realizarea obiectivului va contribui la: creşterea sentimentului de apartenenţă la comunitate; dezvoltarea de acţiuni de informare în ceea ce priveşte serviciile oferite şi beneficiile acestora pentru persoanele marginalizate şi familiile acestora; asigurarea pe timpul zilei a unor activităţi de îngrijire, educaţie, recreere – socializare, abilitare-reabilitare, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă pentru copii”, explică reprezentanții municipalității.

Din câte mai transmit aceștia, Primăria Timișoara intenționează să mai construiască două centre multifuncționale de același fel și în cartierele Freidorf (strada Polonă) și Ronaț. Cel din Kuncz, lansat acum în licitație, se va găsi pe strada Satu Mare, nr. 1A.

Comentarii

comentarii