Acasă Actualitate Primăria Timișoara caută să facă din zona Dacia „primul proiect integrat de...

Primăria Timișoara caută să facă din zona Dacia „primul proiect integrat de modernizare a unui întreg cartier”. Licitația pentru proiectare pleacă de la jumătate de milion de lei

DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Primăriei Municipiului Timișoara anunță, luni, 27 decembrie, că a fost lansată licitația pentru servicii de proiectare, faza DALI, a proiectului de modernizare a zonei Dacia. Licitația pornește de la 504.201 lei. Este vorba despre zona cuprinsă între bulevardul Cetății, strada Gheorghe Lazăr, Calea Circumvalațiunii și Calea Torontalului.

Acest cvartal complex, de locuințe colective și funcțiuni complementare, ar urma să aibă noi zone verzi, proiecte de infrastructură rutieră și utilități publice. Până acum, consideră reprezentanții actualei adminsitrații, nu a beneficiat de un concept unitar de amenajare, intervențiile în zonă efectuându-se sporadic și izolat în funcție de necesitățile momentului.

„Este primul proiect de acest tip în Timișoara, în care gândim integrat modernizarea unui întreg cartier de locuințe, plecând de la nevoile celor care locuiesc aici, pentru spațiu verde de calitate, zone de recreere și odihnă în aer liber și modalități sigure de deplasare. Vrem să facem trecerea de la un cartier în care autoturismul este prioritar, la un cartier pentru oameni”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Investiția își propune să asigure regenerarea urbană a zonei prin reabilitarea, modernizarea şi reorganizarea spațiilor publice urbane. Asta înseamnă modificări pentru zonele pietonale, zonele destinate traficului auto şi cele destinate parcărilor. Mai „precis”, vor fi reconsiderate „modalitățile de utilizare” ale acestora, cu scopul de a decongestiona circulația și, în general, de a crește calitatea vieții.

„Prin intervenția propusă dorim revitalizarea spațiilor publice și introducerea de funcțiuni complementare: zone verzi amenajate, mici locuri de joacă, mici zone de sport (ex. coș baschet și spațiu amenajat), spații destinate petrecerii timpului în aer liber dotate cu mobilier urban”, transmit reprezentanții primăriei.

Pentru implementarea proiectului, primăria intenționează să solicite fonduri europene prin noul Program Operațional Regional. Momentan, însă, a fost publicată pe SEAP licitația pentru DALI, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind 9 februarie 2022. Valoarea estimată a contractului de proiectare este 504.201 lei.

Comentarii

comentarii