Acasă Actualitate Primăria Timișoara desființează Colegiul Ion Mincu. Proteste la ISJ TImiș

Primăria Timișoara desființează Colegiul Ion Mincu. Proteste la ISJ TImiș

3366
DISTRIBUIȚI

Protest la Inspectoratul Școlar Județean Timiș. 30 de părinți și profesori, conduși de directorul Colegiului Tehnic „Ion Mincu” din Timișoara au mers la ISJ Timiș nemulțumiți de desființarea instituției de învățământ.

În plenul Consiliului Local Timișoara s-a decis marți „reorganizarea prin divizare totală” a Colegiul Tehnic „Ion Mincu” să fie. Practic toate clasele colegiului vor fi preluate de alte instituții de învățământ din oraș. Primăria Timișoara desființează astfel o instituție de învățământ cu o vechime de 50 de ani pentru a nu mai plăti chirie către RATT, societate aflată în subordinea sa. Directorul, profesorii și părinții au mers să discute problema cu inspectorul școlar general, Aura Danielescu. Ion Dima, directorul Colegiului Tehnic „Ion Mincu” spune că motivele desființării liceului sunt nefondate, instituția având rezultate bune, precum și programe europene în derulare și consideră că singurul motiv pentru care colegiul a intrat în vizorul aleșilor locali este poziționarea liceului în zona centrală a orașului, dorită de alte instituții de învățământ.

Consilierii locali au votat, în plenul din 21 noiembrie, „divizarea totală a Colegiului Tehnic «Ion Mincu»”. „Consiliul Local Timișoara propune reorganizarea prin divizare totală a Colegiului Tehnic «Ion Mincu», cu învățământ primar, gimnazial, liceal și profesional, astfel: clasele primare și gimnaziale (…) vor fi preluate de Școala Gimnazială nr. 24; clasele cu profil tehnologic (…) vor fi preluate de Colegiul Tehnic «Emanuil Ungureanu»; clasele cu profil de arhitectură (…) vor fi preluate de Liceul de Arte Plastice; clasele cu profil de construcții (…) vor fi preluate de Colegiul Tehnic de Vest”, se precizează în proiectul care a trecut de plen. Conform aceluiași act, în imobilele rămase disponibile, situate pe strada Gheorghe Lazăr nr. 20, vor fi mutate clasele de la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, care funcționează acum pe Intrarea Doinei, într-un spațiu al RATT, pentru care Primăria Timișoara plătește o chirie lunară de peste 3.600 de euro.

La Colegiul Tehnic «Ion Mincu» învață, în acest moment, 1.000 de elevi, din care 600 la liceu.

Comentarii

comentarii