Acasă Administraţie Primăria Timișoara face apel la cetățeni să nu mai ardă deșeurile vegetale....

Primăria Timișoara face apel la cetățeni să nu mai ardă deșeurile vegetale. Riscă amenzi de până la 6.000 de lei

484
DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Primăriei Municipiului Timișoara fac apel la cetățenii municipiului: „Arderea deșeurilor vegetale este interzisă, primăria plătește colectarea lor”. Aceștia amintesc de contractul pe care municipalitatea îl are încheiat cu Transclean și de faptul că timișorenii pot vedea pe internet programul după care acestea acționează.

„Facem apel la cetățeni să nu ardă deșeurile vegetale, deoarece colectarea acestora este realizată de o firmă specializată. Timișorenii sunt rugați să strângă deșeurile vegetale în saci sau crengile să fie legate pe cât posibil și tăiate la maxim un metru lungime, puse la marginea carosabilului pentru a putea să fie colectate de firma de salubritate. Colectarea, transportul, depozitarea deșeurilor vegetale abandonate pe domeniul public al municipiului Timișoara sunt operațiuni plătite de primărie, care revin în sarcina Transclean. Menționăm că timișorenii pot vedea pe site-ul societății în ce zi a săptămânii vin mașinile firmei pe strada lor pentru a colecta deșeurile vegetale. (http://transclean.ro/trasee/)”, transmite Biroul de Comunicare al primăriei.

Cum în ultima vreme au fost semnalate frecvent arderi ale miriştilor, resturilor vegetale şi ale vegetaţiei pajiştilor, aceștia se simte nevoiți să amintească de faptul că acest lucru este interzis fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă. Fapta constituie contravenție şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, pentru persoane fizice, şi de la 25.000 lei la 50.000 lei, pentru persoane juridice. În plus,arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice constituie infracţiune dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală și se sancționează cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

„De asemenea, atragem atenția asupra faptului că instituțiile publice, agenții economici și celelalte persoane juridice sunt obligate să ia măsuri pentru întreținerea curățeniei, să nu ardă deșeuri vegetale sau menajere în curți, pe străzi sau în orice alte locuri”, se mai arată în mesajul primăriei.

Comentarii

comentarii