Acasă Actualitate Primăria Timișoara face dezbatere publică pe tema noului Plan Urbanistic General

Primăria Timișoara face dezbatere publică pe tema noului Plan Urbanistic General

DISTRIBUIȚI

Administrația timișoreană bifează și ultimul pas înaintea prezentării la voi a noului Plan Urbanistic General (PUG). Acesta are parte de o consultare publică live înainte de introducerea acestuia pe ordinea de zi a Consiliului Local pentru a fi aprobat. Consultarea va avea loc în data de 27 septembrie, de la ora 17:00, în sala de Consiliu a Primăriei Timișoara.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic General al Municipiului Timișoara și a Regulamentului Local de Urbanism aferent a fost publicat spre consultare în data de 7 august (aici).

Noul Plan Urbanistic General stabilește regulile de urbanism pentru întregul oraș, precum și direcțiile majore de dezvoltare armonioasă, coerentă și durabilă ale Timișoarei.

Timișorenii care doresc să transmită propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, precum și intenția de a participa la ședință și a lua cuvântul cu privire la proiectul de hotărâre supus consultării, se pot adresa, în scris, Direcţiei Secretariat General – Serviciul Administraţie Locală sau în format electronic la adresa: camelia.crisan@primariatm.ro. Termenul limită este 26 septembrie, ora 12:00.

Participanții care se înscriu la cuvânt își vor susține punctele de vedere exclusiv pe marginea proiectului de hotărâre. Durata limită de exprimare a punctelor de vedere este de 3 minute pentru fiecare participant.

”Printre obiectivele principale ale noului PUG se numără corectarea reglementărilor anterioare, care fie au fost insuficiente, fie au dus la o dezvoltare necorelată și lipsită de armonie. Noul PUG  introduce reguli clare și detaliate pentru toți, astfel încât să se simplifice procesul de avizare a proiectelor mai puțin complexe. Odată aprobat, aceștia se vor putea autoriza direct în baza noului PUG, nefiind necesar un PUZ.

Comentarii

comentarii