Acasă Administraţie Primăria Timișoara face primele pregătiri pentru deszăpezire. Prioritate vor avea principalele artere,...

Primăria Timișoara face primele pregătiri pentru deszăpezire. Prioritate vor avea principalele artere, podurile, stațiile STPT și piețele

DISTRIBUIȚI

Luni, 29 noiembrie, reprezentanții Primăriei Municipiului Timișoara anunță că s-au făcut primele pregătiri pentru deszăpezire. Mai exact, au fost două întâlniri, în urma cărora s-a stabilit că Brantner va lucra cu 19 utilaje, că prioritate vor avea principalele artere și intersecții, podurile, stațiile STPT și cele mai importante piețe. Totuși, reprezentanții municipalității amintesc că și cetățenii au obligația de a-și curăța gheața și zăpada din fața casei, altfel riscă amenzi.

„Am avut  deja două comandamente de iarnă pentru a lua din timp toate măsurile necesare pentru a interveni, la nevoie, astfel ca traficul să se desfășoare în condiții normale pentru sezonul de iarnă. Am primit asigurări de la societățile care se ocupă de deszăpezire că vor interveni imediat ce este nevoie”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

În Timișoara, deszăpezirea va fi făcută de SC Brantner Servicii Ecologice SRL, în baza contractului subsecvent nr. 5/17.01.2020. Astfel sunt asigurate curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice din oraș şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau îngheţ. Firma s-a angajat că va interni cu utilaje și material antiderapant. Totuși, se fac pregătiri și în cadrul celorlalte societăți ale consiliului local: STPT, SDM, Horticultura, Aquatim, SC Piețe, precum și firmele de utilități.

„Curăţarea și transportul zăpezii se va realiza cu prioritate pe principalele artere de circulaţie, pe poduri, în principalele intersecţii şi treceri pietonale, pe traseele mijloacelor de transport în comun şi în alte locuri publice (de ex. Piaţa Victoriei, Piaţa Unirii, Piaţa Traian, Piața Libertății etc.). Firma Brantner este pregătită să acționeze cu 19 utilaje multifuncționale și echipamente de deszăpezire dotate cu sisteme de monitorizare și localizare. Mai précis: 5 utilaje multifuncționale de capacitate mare, 6 utilaje multifuncționale de capacitate mică, 3 utilaje cu încărcător frontal, 3 utilaje de transport al zăpezii, 2 autocisterne clorură. De asemenea, firma s-a aprovizionat cu 800 de tone sare, 20 de tone de clorură de calciu și inhibitor. Aceste cantități vor fi completate în permanență, astfel încât stocul să fie asigurat la un nivel optim pe toată perioada iernii”, precizează reprezentanții primăriei.

Tot aceștia amintesc că și cetățenii au responsabilități pe perioada iernii: „Conform HCL 371/2007, art. 2, cetățenii, instituţiile publice, firmele, persoanele juridice şi asociaţiile de proprietari au obligația de a îndepărta zăpada şi gheața de pe trotuarele din faţa imobilelor şi clădirilor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea, imediat după ninsoare. Aceștia au obligația și de a curăţa rigolele din faţa caselor sau magazinelor și îndepărtarea zăpezii și a gheții (țurțurilor) de pe acoperişurile imobilelor, de pe burlane sau atenţionarea pietonilor asupra pericolului iminent, prin marcarea corespunzătoare a perimetrului expus. Neîndeplinirea obligațiilor amintite anterior se sancționează contravențional”.

Pentru a sesiza orice probleme legate de serviciile de deszăpezire de pe teritoriul orașului, cetățenii au la dispoziție următoarele numere de telefon: 0737.770.527, 0356/401051, 0356/401052, 0356/918 – dispecerate SC Brantner Servicii Ecologice SRL, disponibile non-stop. De asemenea, pot anunța prin Biroul Salubrizare din cadrul primăriei, sunând la numărul de telefon 0256/408335 sau direct pe site-ul municipalității www.primariatm.ro, la secțiunea Sesizări/Străzi și trotuare.

Comentarii

comentarii