Acasă Actualitate Primăria Timişoara invită copiii în Grădina Zoologică… a “groazei”

Primăria Timişoara invită copiii în Grădina Zoologică… a “groazei”

605
DISTRIBUIȚI

Primăria Timişoarei îi invită pe copii vineri, 9 august, de Ziua internaţională a grădinilor zoologice, în Grădina Zoo, unde paragina este la ea acasă. Invitaţia este lansată pentru a marca importanţa conservării biodiversităţii, dovada interesului pe care comunitatea internaţională îl acordă conservării biodiversităţii. Vizitarea unei grădini zoologice este o experienţă educaţională şi un mod interesant de petrecere a timpului liber.

Viceprimarul Dan Diaconu anunţă că “Grădina Zoologică din Timişoara îşi deschide porţile, cu intrare gratuită pentru publicul vizitator vineri, 9 august la ora 10,00 şi vă aşteaptă cu activităţi pentru copii în care obiectivul principal în formarea noilor generaţii îl reprezintă cultivarea dragostei pentru natură şi animale. Dincolo de aspectul educativ, parcurile şi grădinile zoologice reprezintă, în primul rând, şansa de a salva anumite specii aflate pe cale de dispariţie. Parcurile joacă un rol deosebit de important în educaţia de mediu. Promovarea protejării parcurilor reprezintă, de fapt, protejarea calităţii vieţii şi conservarea biodiversităţii. Cel mai important scop al grădinilor zoologice este acela de a asigura sprijin continuu pentru conservarea speciilor, dar şi de a oferi oportunităţi educaţionale extinse. Publicul ţintă principal sunt copiii, viitori tineri interesaţi de conservarea planetei. Primul pas în educarea vizitatorilor este realizarea cadrului cât mai natural al habitatului animalelor”.

Grădina Zooogică din Timişoara este un spaţiu public care îngrijeşte şi expune 49 de colecţii de animale vii, sălbatice, indigene şi exotice, totalizând 273 de exemplare în vederea realizării mai multor obiective: conservarea faunei (având prioritate protejarea speciilor ameninţate cu dispariţia) şi instruire, educare şi recreere.

Activităţile pentru copii vor fi de face painting, ateliere de creaţie pentru copii, baloane, concert susţinut de Chromatik Voice- de la ora 11, mascote, dar şi să hrănească împreună animalele din colecţie.

Comentarii

comentarii