Acasă Administraţie Primăria Timișoara lansează o campanie de plantare. Se vor sădi peste 1.000...

Primăria Timișoara lansează o campanie de plantare. Se vor sădi peste 1.000 de arbori, 850 de arbuști și 300.000 de plante bienale și bulboase

DISTRIBUIȚI

Joi, 27 septembrie, Primăria Timișoara anunță începutul campaniei de plantare din acest sezon. Vorbim de una îndrăzneață, cu peste 1.000 de arbori, 850 de arbuști și 336.000 de plante care vor fi sădite în diferite locuri din oraș. Primii copaci au fost deja plantați în cartierul Elisabetin și parcurile Karlsruhe, Carmen Sylva, Pădurice și Sudului. Campania se va desfășura până la finalul lunii martie și va fi condiționată de factorii climatici, în mod particular prezența înghețului.

 „Am zis adio la Palmișoara și începem transformarea orașului în Timișoara Verde. Plantăm peste 1.000 de arbori de talie mare pe bulevarde, alveole și parcuri, completăm acolo unde lipseau și îi înlocuim pe cei care au căzut la ultima furtună. Schimbăm principiile cu care cheltuim banul public în așa fel încât să colorăm Timișoara cu flori în anul Capitalei Culturale Europene, dar să fim și chibzuiți. Trecem de la plante care rezistă doar un an și gazon britanic, care are nevoie de multă apă pentru întreținere, la spații urbane pline cu bienale, perene și arbuști, plante mai rezistente și cu costuri mai mici de întreținere”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

În prezent, pregătirea solului este în plină desfășurare pentru alveolele, parcurile și aliniamentele de pe bulevarde, iar primele plantări de arbori au fost finalizate deja în cartierul Elisabetin și în parcurile Karlsruhe, Carmen Sylva, Pădurice, Sudului. Tot în cursul ultimei săptămâni au apărut și primii 50 de arbori pe Porumbescu, Dimitrie Kiriac și pe strada Hebe. În total, pentru această campanie de plantare sunt planificați: 1.100 de arbori, 850 de arbuști, 336.080 de plante bienale și bulboase, 550 de trandafiri, 850 de arbuști în parcuri și aliniamente, 3000 de fire de gard viu, iar în 90 de jardiniere se vor planta 450 de plante perene și arbuști.

„Pe străzile Timișoarei apar, din această toamnă, o diversitate de specii de foioase și conifere, plante ornamentale pentru parcuri și arbori pentru aliniamente stradale. Printre speciile principale plantate se numără platini, frasini, tei și cireși japonezi și vor fi plantate câteva exemplare de pini aurii de tip «Glauca Majestic Blue» de 5 metri înălțime. 200 de noi trandafiri din 21 de soiuri de la Aiud vor fi plantați în Parcul Rozelor și alți 350 vor colora cartiere precum Freidorf, Complexul Studențesc, Fabric. În Parcul Justiției vor înflori la primăvară 127.000 de lalele, narcise și brândușe – și sunt în plan amenajări noi pe bulevardul Vasile Pârvan la intersecțiile cu Pestalozzi și Mihai Viteazul”, mai transmit reprezentanții primăriei.

Comentarii

comentarii