Acasă Actualitate Primăria Timișoara obține o nouă victorie de etapă în instanță. Organigrama rămâne,...

Primăria Timișoara obține o nouă victorie de etapă în instanță. Organigrama rămâne, cel puțin momentan, în vigoare

DISTRIBUIȚI

Marți, 6 decembrie, Primăria Timișoara a obținut o victorie în instanță în fața sindicatului condus de Tiberiu Negrei în procesul privind suspendarea celei de-a doua organigrame a administrației Fritz. Astfel aceasta rămâne în vigoare. Cel puțin pentru moment, pentru că pe 16 decembrie este următorul termen în procesul privind anularea aceluiași act. În plus, decizia de marți nefiind definitivă, sindicatul o poate și ataca.

„Magistrații Judecătoriei Timișoara au decis, marți, să respingă cererea Sindicatului Liber din Primăria Timișoara de suspendare a organigramei acestei instituții. Primăria Municipiului Timișoara salută decizia instanței, care permite funcționarea în continuare fără sincope a instituției, în folosul timișorenilor, după luni de blocaj”, transmit reprezentanții municipalității.

Aceeași organigramă a fost suspendată, printr-o decizie a aceleiași instanțe de judecată, în luna mai a acestui an, decizie care apoi a fost casată de Curtea de Apel în septembrie, cauză fiind trimisă la rejudecare. Între timp, primăria ceruse strămutarea dosarului și recuzarea judecătoarei care suspendase în primă fază hotărârea de consiliu local prin care fusese aprobată organigrama. Cele două cereri au fost anulate, iar marți chiar judecătoarea pe care primăria o dorea recuzată a dat câștig de cauză municipalității.

Cu această ocazie, reprezentanții municipalității țin să lanseze și acuzații: „Pe scurt, din cauza unei decizii inițiale greșite și casate, organizarea internă a fost blocată timp de aproape jumătate de an, iar toate concursurile au fost înghețate, provocând un blocaj instituțional și o încărcare suplimentară a activității celor rămași. Vă reamintim că, și în acest moment, peste 100 de posturi existente în Primăria Timișoara sunt neocupate (din cauza ieșirii la pensie a ocupanților, transferului sau unor demisii), iar acest lucru înseamnă creșterea volumului de muncă pentru toți ceilalți angajați ai instituției”.

Iată care ar fi, mai exact, decizia de marți, 6 decembrie, a judecătorilor de la Tribunalul Timiș: „Respinge excepţia lipsei obiectului, invocată de intervenien?ii accesorii. Respinge cererea completată, formulată în dosar nr. 1386/30/2022* şi cererile conexate (formulate în dosarele conexate nr. 1695/30/2022 şi n. 4166/30/2022). Admite cererea de intervenţie accesorie . Cu recurs în 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Timiş. Pronunţată azi, 6.12.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”.

Comentarii

comentarii