Acasă Actualitate Primăria Timișoara, penalizată cu 6 milioane de lei pentru nereguli la opt...

Primăria Timișoara, penalizată cu 6 milioane de lei pentru nereguli la opt proiecte europene

1085
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara, condusă de primarul Nicolae Robu, a făcut erori grave la 8 din cele 35 de proiecte europene implementate în perioada 2007 – 2013, fiind penalizată cu șase milioane de lei.

„Radio Timișoara” a primit un răspuns de la Ministerul Dezvoltării care arată că opt proiecte europene implementate de administraţia locală, dintr-un total de 35, au suferit corecții financiare în valoare de peste 10 milioane de lei. Modificările au fost sancţionate ca nereguli, motiv pentru care Primăriei Timişoara i s-a cerut să returneze 6 milioane de lei. Deciziile au fost contestate în instanţă, dar cinci procese din cele 8 au fost pierdute definitiv. Restul de 3 sunt în faza de recurs.

În pofida deciziilor date de instanţă, primarul Nicolae Robu susține că municipalitatea a acționat legal.

„Este o situație absurdă, care cred că nu se aplică în nicio țară, să ți se aplice corecții când tu, de fapt, lucrezi corect. Se spune de către cei de la Comisia Europeană că nu am respectat libera concurență punând la licitații condiție de experiență prealabilă. Când ai lucrări extrem de importante cum sunt pasajele, cum este reabilitarea unei zone istorice, să te lași pe post de cobai, nu îți permiți când este vorba de lucruri extrem de importante. Mi se pare că, în orice caz, Guvernul României nu a negociat corect. Trebuie să pună piciorul în prag pe tema asta. Eu nu cred că în Polonia se aplică vreo corecție financiară pe un astfel de motiv”, spune Nicolae Robu.

Printre proiectele pentru care s-au aplicat corecții sunt reabilitarea centrului istoric, modernizarea malurilor Begăi și Pasajul Michelangelo.

Comentarii

comentarii