Acasă Actualitate Primăria Timișoara, pentru unii mumă, pentru alţii ciumă?

Primăria Timișoara, pentru unii mumă, pentru alţii ciumă?

DISTRIBUIȚI

Primăria Timişoara nu are acelaşi tratament vizavi de partenerii de la care are de recuperat prejudicii.

Astfel dacă săptămâna trecută, edilul Nicolae Robu anunţa cu surle şi trâmbiţe că administraţia publică locală i-a dat în judecată pe şefii fostei administraţii – primarul Gheorghe Ciuhandu şi viceprimarii Sorin Grindeanu şi Adrian Orza – pentru recuperarea unui prejudiciu de peste 360.000 de lei, că au folosit maşini închiriate de la RATT, nu aceeaşi poziţie o are faţă de cei din lumea fotbalului, la fel de… datornici.

Municipalitatea are de recuperat prejudicii stabilite de Curtea de Conturi şi în cazul finanţării lui ACS Poli şi a celorlalte cluburi sportive, dar faţă de care pare să existe o păsuire/simpatie mai mare.

“Noi (PMT, n.r.) nu avem prejudicii. Avem prejudicii estimate, care sunt validate în instanţă de către experţi, uneori nu. Noi considerăm că prejudiciul trebuie stabilit de o entitate neutră, cum e instanţa de judecată, nu de către o parte interesată”, a spus Nicolae Robu marţi, 17.07.2018.

Până acum, primăria nu a pus în aplicare o sentinţă definitivă care confirmă constatările Curţii de Conturi legate de finanţarea ilegală a cluburilor sportive.

El a spus în conferinţa de presă că s-a cerut instanţei dispunerea recuperării prejudiciului de la cluburile sportive şi stabilirea valorii exacte.

Edilul a mai precizat la întrebările presei că în opinia sa, răspunderea o are cine decide, nu cel care nu decide; astfel, chiar dacă el a făcut o propunere, de exemplu, de finanţare a unui club sportiv, nu răspunde el, dacă propunerea sa a fost votată de plen.

“Nu se poate face comparaţie. Eu pot să propun, cel care are decizia este cel care răspunde. Aşa este pe toată planeta asta: răspunde cine decide. Eu am convingerea că niciun consilier local nu a comis nicio greşeală atunci, consilierii locali au votat că este oportună şi benefică pentru oraş. Legalitatea este stabilita de alţii. (…). De aceea există un aparat care îşi dă avizul de legalitate, care nu este imperativ”, a detaliat Robu.

Comentarii

comentarii