Acasă Actualitate Primăria Timișoara pierde sute de milioane de lei din proiecte pe bani...

Primăria Timișoara pierde sute de milioane de lei din proiecte pe bani europeni moștenite de la Robu și nefinalizate. Două au fost deja reziliate

DISTRIBUIȚI

Timișoara e pe cale să piardă fonduri europene importante, bani alocați prin fostul Program Operațional Regional, dar și pe Programul Operațional Sectorial Sănătate.

Toate aceste proiecte au fost moștenite de la administrația Robu, iar administrația condusă de primarul Dominic Fritz nu a fost în stare să le ducă la bun sfârșit.

Datele ADR Vest arată că primăria are doar cinci proiecte care au fost etapizate pe noul Program Regional Vest și pe Programul Operațional Sănătate, dar și 28 încadrate la categoria ”Nefinalizate”. Două proiecte au fost reziliate.

La categoria proiectelor care au fost etapizate sunt încadrate un proiect de realizare instalații la Colegiul Tehnic Ungureanu, construirea și dotarea liceului Waldorf, respectiv extinderea și reabilitarea pentru Școala Generală 30 din Timișoara. În total, spre etapizare din Programul Regional Vest e suma de 91,3 milioane de lei, bani care nu vor mai fi accesibili pentru proiecte noi. Pe PO Sănătate există două proiecte, reabilitarea ambulatoriului ORL de la Spitalul Municipal, respectiv extinderea, reabilitarea și Clinicii de Balneologie. Suma cerută la etapizare e 9,1 milioane de lei.

Cea mai mare problemă e la Proiecte Nefinalizate, sunt 28 în total. Cele mai multe se referă la proiectele legate de anveloparea și creșterea eficienței energetice a blocurilor din Timișoara. Un grup de proiecte care suferă de mult, care a fost blocat la un moment dat și pentru care s-a solicitat modificarea soluției tehnice. Suma ce ar putea fi pierdută aici este de 125 de milioane de lei, se estimează solicitarea fondurilor în acest an.

Există și două proiecte la care e sigur ceva: au fost deja reziliate. Adică 108 milioane de lei, bani deja pierduți. Sunt două proiecte importante, care ar fi ajutat la dezvoltarea a două cartiere din oraș, cartiere c u probleme: ”Regenerare fizică, economică şi socială a zonei urbane marginalizate din cartierul Ronaţ Timişoara – Construire centru multifuncţional; respectiv Regenerare fizică, economică și socială a zonei marginalizate str. Polonă din cartierul Freidorf – Construire centru multifuncțional de tip servicii sociale fără cazare

 

Comentarii

comentarii