Acasă Actualitate Primăria Timișoara pregătește o nouă strategie pentru accesarea surselor de finanțare extrabugetare

Primăria Timișoara pregătește o nouă strategie pentru accesarea surselor de finanțare extrabugetare

DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara anunță vineri, 23 septembrie, că pregătește o nouă „Strategie Integrată de Dezvoltare Urbană” (SIDU), document obligatoriu și necesar pentru accesarea surselor de finanțare extrabugetare, în mod special nerambursabile. Concret, municipalitatea a lansat procedura de achiziție a SIDU 2021 – 2027. Exercițiul anterior – „2014 – 2020” – se va încheia de abia la finalul anului 2023. De fapt, documentul vizează „Polul de Creștere Timișoara”, din care fac parte, pe lângă municipiu, și alte 21 de localități.

„În prezent, 69 de proiecte au fost implementate sau se află în implementare de către municipiul Timișoara(în calitate de lider sau partener) pe exercițiul financiar 2014-2020, care se încheie la 31 decembrie 2023. Totodată, au fost depuse proiecte pe PNRR, iar pe lângă acestea, Primăria Timișoara pregătește terenul pentru atragerea de noi finanțări europene în perioada 2021-2027”, transmit reprezentanții primăriei.

Viitoarea SIDU a Polului de Creștere Timișoara pentru perioada 2021-2027 este un document, care presupune mai multe etape pentru elaborare, inclusiv audit-uri, analize, stabilire de obiective, programe, stabilirea de date referitoare la măsuri și la managementul implementării ei. Prezentarea metodologiei de elaborare a avut loc online în 4 februarie 2021. La eveniment au participat peste 80 de persoane, fiind invitați reprezentanți ai autorităților publice locale (primării, consiliul județean), mediului de afaceri, mediului academic, societății civile.

„Metodologia de elaborare a SIDU 2021-2027 a fost proiectată ca metodologie și consultare publică cu sprijinul mai multor experți, alături de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Polul de Creștere Timișoara și împreună cu o serie de parteneri. SIDU este fundamentul pentru deciziile de alocare a  resurselor disponibile, iar acuratețea și actualitatea datelor sunt esențiale în stabilirea și ajustarea obiectivelor, a măsurilor și alocărilor financiare, a proiectelor care vor fi depuse spre finanțare, deoarece Strategia va cuprinde și o listă de proiecte, cu obiective, valori estimate și surse de finanțare”, conchid reprezentanții primăriei.

Comentarii

comentarii