Acasă Actualitate Primăria Timișoara reacționează la scandalul provocat de acordul comercial al clubului Heaven:...

Primăria Timișoara reacționează la scandalul provocat de acordul comercial al clubului Heaven: ”SC Elaine SRL sfidează autoritatea publică, prevalându-se de prerogativele limitate ale acesteia”

2776
DISTRIBUIȚI
club heaven 11

Primăria Municipiului Timișoara a reacționat la scandalul provocat de intenția proprietarilor clubului Heaven de a redeschide, cu toate că municipalitatea nu a mai prelungit contractul cu SC Elaine SRL, societatea sub care funcționează clubul. Pe 3 iunie, Primăria Timișoara prezintă, printr-un comunicat de presă, situația dintr-un alt punct de vedere.

„Având în vedere că la expirarea contractului cu SC Elaine SRL (Complex Heaven), PMT a refuzat prelungirea colaborării, între cele două entități s-a născut un conflict judiciar. Primăria Timișoara a făcut tot ce i-a stat în putință și va face și în continuare să evacueze spațiile ce-i aparțin, respectiv revin de drept, dar, amiabil, lucrurile n-au putut fi soluționate. Prin urmare, ne-am adresat instanțelor de judecată, prin următoarele demersuri:

1. Dosar nr. 1193/325/2020, pe procedură scurtă, conform Codului de Procedură Civilă: acțiunea a fost respinsă în prima instanță, în data de 29.05.2020, iar astăzi, 3.06.2020, a fost formulat și transmis apelul la această hotărâre

2. Dosar nr. 35754/325/2019, pe drept comun: acțiunea este in instanță, în procedură preliminară, singura comunicare fiind referitoare la timbrarea acțiunii; acțiunea nu are până în acest moment termen de judecată.

Bineînțeles, PMT nu a eliberat și nu va elibera acordul comercial de funcționare. Cu toate acestea, SC Elaine SRL efectuează pregătiri pentru a-și începe activitatea, sfidând, pur și simplu, autoritatea publică și prevalându-se de prerogativele limitate ale acesteia”, transmit reprezentanții Primăriei.

Aceștia mai menționează o acțiune în instanță deschisă de societatea SC Elaine SRL, prin care solicită eliberarea acordului de funcționare, conform dosarului 5209/ 30/ 2019*. „Acțiunea a fost respinsă în prima instanță  la data de 26.03.2020 și, instanța constatând în cuprinsul hotărârii faptul că SC Elaine SRL nu face dovada deținerii legale a spațiului pe care îl folosește, deci că folosește în mod abuziv acest spațiu, neîndeplinind una din condițiile obligatorii pentru obținerea acordului de funcționare. Hotărârea a fost supusă căii de atac, partea adversă având posibilitatea formulării apelului”, scriu reprezentanții Primăriei.

„În plus, Primăria Municipiului Timișoara a făcut și o plângere penală pentru deținere ilegală a spațiului, depusă la organele abilitate, plângere care deocamdată este în lucru. Toate aceste acțiuni au fost demarate la sfârșitul anului 2019.

Societatea comercială Elaine SRL a fost amendată contravențional și de către Poliția Locală a municipiului Timișoara pentru exercitarea activității comerciale în lipsa acordului de funcționare, totodată dispunându-se măsura complementară a suspendării activității.

În prima instanță, Judecătoria Timișoara a respins plângerea contravențională făcută de SC Elaine SRL, conform dosar nr 35409/325/2019. Hotărârea instanței este supusă căii de atac. SC Elaine SRL a formulat apel înregistrat in data de 22.05.2020.

De asemenea, între anii 2015-2020, au existat 10 dosare pe rolurile instanței de judecată în care SC Elaine SRL a contestat procesele verbale de constatare a diferitelor contravenții emise de Poliția Locală a Municipiului Timișoara. Nouă procese au fost câștigate de către instituție, unul singur fiind pierdut pe viciu de procedură.

Facem apel și pe această cale la SC Elaine SRL să respecte legea, să respecte administrația publică locală și să renunțe la pretențiile evident nelegitime pe care le emite. Dincolo de setea de bani, există onoarea și ca cetățean / cetățeni al / ai unui oraș precum Timișoara, acționarul / acționarii SC Elaine SRL ar trebui să țină la această valoare!

Ne exprimăm speranța că instanțele de judecată, respectiv de anchetă  își vor face datoria, pronunțând sentințe juste, ceea ce, în opinia noastră, în spețele menționate, ar însemna, implicit servirea interesului public. La atât se limitează aprecierile noastre vis-a-vis de spețele în discuție, din respect pentru independența justiției”, se mai arată în comunicatul semnat de Primăria Municipiului Timișoara.

Comentarii

comentarii