Acasă Actualitate Primăria Timișoara renunță la panourile solare din Parcul Justiției. Sistemul de iluminat...

Primăria Timișoara renunță la panourile solare din Parcul Justiției. Sistemul de iluminat public revine la alimentarea clasică

DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a decis să renunțe la alimentarea cu energie solară a lămpilor de iluminat nocturn din Parcul Justiției, pentru a reveni la modalitatea clasică de alimentare cu energie electrică, de la ”rețea”. Cea existentă în prezent nu făcea față, avea baterii slabe, era ineficient și, era instalat acum șapte ani, pe vremea fostei administrații.

Iluminatul public din Parcul Justiției va fi rebranșat la rețeaua clasică de alimentare cu energie electrică, după ce în urmă cu șapte ani fusese instalat un sistem cu panouri fotovoltaice. Panourile fotovoltaice de pe cei 23 de stâlpi vor fi înlocuite cu lămpi alimentate de la rețeaua electrică, asigurându-se astfel un iluminat mai eficient pentru cetățeni.

Lucrarea va fi realizată de echipe mixte de la societățile STPT și Horticultura, care, într-o primă etapă, vor face săpături subterane pentru a verifica și repara rețeaua electrică de alimentare a stâlpilor, în condițiile în care aceasta este foarte veche. Ulterior, suprafețele cu gazon afectate de intervenții vor fi refăcute de către Horticultura.

Lucrările de reabilitare a parcului au fost executate de SC Lovintim, în perioada august-decembrie 2015 și au costat 2,09 milioane de lei, cea mai mare parte a banilor provenind din fonduri neramburabile. În Parcul Justiţiei s-au plantat peste 50 de arbori şi arbuşti, s-a realizat un sistem modern de irigare şi o staţie de pompare, s-a refăcut iluminatul public utilizând energie regenerabilă cu 23 de stâlpi fotovoltaici.

Doi ani mai târziu, în 2017, deși se află peste drum de Primăria Timișoara,

Parcul Justiției a rămas în întuneric, după ce au fost furați 21 din cei 23 de acumulatori ai stâlpilor de iluminat.

Comentarii

comentarii