Acasă Actualitate Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș au ajuns până la urmă la...

Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș au ajuns până la urmă la înțelegere: „O parcare pentru o pepinieră”

DISTRIBUIȚI

Drama legată de parcarea supraetajată pe care Consiliul Județean Timiș vrea să o ridice în centru pare a se fi terminat. Primăria Timișoara pare dispusă să își cedeze terenul care îl deține în zona viitoare parcări, dar nu pe gratis, ci contra unui alt teren. Unul în afara orașului, pe care Horticultura SA să își facă o pepinieră, anunță primarul Dominic Fritz.

„O parcare pentru o pepinieră: Comisia de negociere între Consiliul Județean Timiș (CJT) și Consiliul Local a găsit astăzi o soluție pentru construirea unei parcări în centrul Timișoarei de către CJT.  La schimb, Primăria Timișoara va primi un teren de câteva hectare în extravilan pentru a amenaja o nouă pepinieră pe care vor crește arborii și plantele perene de plantat în Timișoara”, spune primarul într-o postare pe rețelele de socializare.

Nu mai puțin de cinci hectare măsoară terenul pe care administrația locală vrea să îl primească. Nu se știe însă și unde va fi localizat acesta, detaliile urmând a fi stabilite ulterior. Cu această ocazie, Fritz îi mulțumește inclusiv viceprimarului Cosmin Tabără, cel care a fost desemnat să apere interesele locale în comisia mixtă.

Spre finalul postării sale, Fritz vorbește și despre actuala pepinieră: „Actuala pepinieră a orașului, gestionată de Horticultura, este o rămășiță a vechii pepiniere unde odinioară creșteau sute de soiuri de plante. Terenul a ajuns, prin căi destul de dubioase, în proprietate privată și orașul nu mai are un teren care să se preteze pentru pepinieră. Cu acest schimb, Timișoara va avea din nou posibilitatea de a-și produce plantele și florile care se plantează în oraș și să reînvie tradiția creării de noi soiuri”.

Comentarii

comentarii