Acasă Actualitate Primăria Timișoara și UPT negociază un schimb de terenuri

Primăria Timișoara și UPT negociază un schimb de terenuri

DISTRIBUIȚI

Facultatea de Electrotehnica Timisoara 2Primăria Timișoara și Universitatea Politehnică din Timișoara (UPT) negociază un schimb de terenuri care să fie benefic ambelor părți. Concret, „Politehnica” ar vrea parcarea din față, iar primăria ar urma să primească o clădire din Parcul Rozelor. Ambele terenuri au suprafață de 2.336 mp. Acum, consiliul local va trebui să împuternicească, printr-o hotărâre, Comisia de negociere cu terții pentru negocieri.

„Universitatea Politehnica Timișoara a propus Primăriei Timișoara un schimb de terenuri, pentru reglementarea situației juridice a unui teren cu o clădire din Parcul Rozelor, proprietate a universității, dar folosită de SC Horticultura SA. Camera de Conturi Timiș ceruse reglementarea situației juridice a clădirii respective. Comisia de negociere de la nivel municipal va trebui să medieze schimbul de terenuri între proprietatea Politehnicii, în suprafață de 2336 mp din Parcul Rozelor (spl. Spiru Haret) și  un teren al primăriei, de aceeași mărime, pe care se află și o parte din clădirea Facultății de Electrotehnică și care este aferent parcării din fața acestei facultăți de pe bd. Vasile Pârvan. Dacă se va realiza schimbul, vor fi unificate loturile care acum aparțin primăriei și sunt aferente parcării și Facultății de Electrotehnică, în suprafață totală de  2336 mp”, transmit reprezentanții primăriei.

Pe lângă eventuala clarificare juridică a patrimoniului celor două instituții, un alt beneficiu al schimbului ar fi că atât primăria, cât și universitatea vor avea posibilitatea de a realiza noi investiții.

Comentarii

comentarii