Acasă Administraţie Primăria Timișoara va plăti aproape 45 de milioane de lei la E-ON,...

Primăria Timișoara va plăti aproape 45 de milioane de lei la E-ON, drept avans pentru gazele livrate la Colterm în perioada ianuarie-aprilie 2020

801
DISTRIBUIȚI

În ședința extraordinară din 7 februarie a Consiliului Local Timișoara, s-a pus în discuție convenția de justificare a avansurilor care vor fi plătite de Primărie către E-ON Energie România, pentru furnizarea de gaze către Compania Locală de Termoficare Colterm S.A. Timişoara, în perioada ianuarie-aprilie 2020. Hotărârea necesita aprobare urgentă, deoarece data de scadență a facturii pe primele două luni este de 10 februarie.

Astfel, consilierii locali au aprobat plata sumei de 44.881.651 de lei de la bugetul local al Municipiului Timişoara pentru anul 2020, pentru „asigurarea, în condiţiile legii, a continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică a populaţiei Municipiului Timişoara”, după cum scrie în raportul care a însoțit proiectul de hotărâre.

Potrivit aceluiași raport, prin plata avansului se obține și un preț mai bun pentru energia electrică. Suma plătită astfel, pentru primele patru luni ale anului, a fost calculată în funcție de consumul total prognozat, de 29 de milioane de metri cubi de gaze naturale. Conform înțelegerii, dacă regularizarea va arăta un consum peste această valoare, Primăria va fi obligată să plătească, în termen de 15 zile, diferența, iar dacă consumul nu va atinge acest prag, diferența de preț va fi redusă din facturile următoare.

Estimările de consum au fost făcute în funcție de necesitățile fiecărui loc de consum al Colterm, după cum se prezintă în grafice:

Comentarii

comentarii