Acasă Actualitate Primăria Timișoara vrea să încheie un parteneriat cu Ministerul Transporturilor pentru regenerarea...

Primăria Timișoara vrea să încheie un parteneriat cu Ministerul Transporturilor pentru regenerarea mai multor terenuri din gări și de-a lungul căii ferate

DISTRIBUIȚI

Cât de curând, consilierii locali din Timișoara vor vota încheierea unui parteneriat cu Ministerul Transporturilor pentru regenerarea urbană a mai multor linii terenuri de lângă cele patru gări din Timișoara, dar și de lângă Calea Ferată, cum ar fi cele de la Pădurea Verde sau din zona Iulius Town. În opinia reprezentanților primăriei, aceste terenuri, deși neutilizate, au un mare potențial pentru amenajarea de zone atractive pentru timișoreni.

„Ministerul Transporturilor are prin CFR mai multe terenuri în Timișoara, respectiv gări și spații adiacente liniilor de tren. Multe sunt terenuri care nu mai sunt utilizate de ani buni la întregul lor potențial. Prin acest parteneriat le putem amenaja și apoi, le dăm înapoi comunității să le folosească. Vrem să creăm noi conexiuni pietonale și velo, să amenajăm noi zone verzi, să construim infrastructură pentru transport public și metropolitan cum sunt punctele de oprire pentru un viitor tren metropolitan și să integrăm rețeaua de transport feroviar cu cea de transport public din oraș prin puncte intermodale. Este un parteneriat din care toată lumea are de câștigat”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Având în vedere anumite modificări de legislație, primăria dorește să realizeze proiecte de regenerare urbană în mai multe zone rezidențiale străbătute de liniile de cale ferată. Zonele propuse pentru regenerare urbană sunt:

-Ronaț Triaj;

-Zona Gara Timișoara Vest;

-Zona Gara Timișoara Sud;

-Zona Gara Timișoara Nord;

-Zona Piața 700;

-Zona Piața Consiliului Europei;

-Zona Gara Timișoara Est;

-Zona lizieră Pădurea Verde (Liceul Silvic).

Comentarii

comentarii