Acasă Administraţie Primăria Timişoara vrea să lupte cu coronavirusul cu o instalaţie UV găsită...

Primăria Timişoara vrea să lupte cu coronavirusul cu o instalaţie UV găsită pe internet de Chiş Culiţă

4312
DISTRIBUIȚI

Culiţă Chiş, şeful Direcţiei Tehnice a Primăriei Timişoara i-a oferit lui Nicolae Robu, o nouă soluţie tehnică pentru a se bate cu coronavirusul. Vorbim despre o instalaţie care funcţionează cu raze ultraviolete şi care ar urma să omoare virusul rău. Aceasta costă mii de lei bucata şi ar urma să ajungă în tramvaiele şi autobuzele timişorneilor, dar şi în şcoli.

Compus din mai multe tuburi asemănătoare celor de neon, care emit raze UV, montate pe un suport asemănător celui folosit la scaunele de birou, aparatul poate fi aprins de la distanţă cu o telecomandă, fiind ridicat la demnitatea de „robot”, de primarul Nicolae Robu.

El s-a arătat extrem de încântat de descoperirea subordonatului său, spunând că e mai bun decât metodele clasice pentru că nu are nevoie de consumabile şi îşi face treaba în jumătate de oră.

 „Demarăm achiziţia unui robot de dezinfecţie, un ansamblu de lămpi, care asigură o excelentă dezinfecţie cu ultraviolete. E pregătită documentaţia tehnică pentru a achiziţiona instalaţia. Sunt cu 4 – 8 tuburi cu lumini, timpul de funcţionare e 9000 de ore pentru acestea. Are telecomandă, ar fi mai potrivit pentru dezinfecţie, pentru că au durată mare de viaţă, nu se ajunge în goluri de aprovizionare cu substanţe, aşa cum e cu dezinfectantele clasice. Nu ai consumabile care necesită timp scurt. Nu vor fi fixe vor fi folosite la mijloacele de transport public. Se pot fol şi la toalete. Nu ştiu câte vom cumpăra, vor fi folosite şi la şcoli”, a declarat Nicolae Robu.

Instalaţia poartă numele de Biocomp LBA er360, şi costă câteva mii de lei bucata, în funcţie de numărul de neoane pe care le are încorporate.

Conform producătorului, specificatii tehnice ale Dispozitivului Bactericid UV-C Economic LBA-ER 360 UV-C 440W, care costă 6.390 lei, TVA inclus, sunt:

8 tuburi generatoare de lumină UV-C (cu o lungime de unda 253,7nm); timp de functionare al tuburilor bactericide pana la reducerea luminii UV-C cu 15%: 9.000 ore; sotat cu un dispozitiv de orientare care permite dezinfectia pana la 360°; dispozitiv de aprindere de la distanta – dispozitiv pornire cu telecomanda;

Dispozitivul Bactericid Biocomp UV-C Economic LBA-ER 360 distruge urmatoarele microorganisme: bacterii, virusuri, spori de mucegai, drojdii, alge, protozoare.

Comentarii

comentarii