Acasă Actualitate Primăria vrea piste de biciclete și trasee pietonale pe sub două poduri...

Primăria vrea piste de biciclete și trasee pietonale pe sub două poduri din Timișoara. Se caută proiectant pentru studiu de fezabilitate

671
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara vrea să amenajeze piste de biciclete și trasee pietonale pe sub două poduri din Timișoara: Dacilor și Șaguna. Recent, a fost lansată licitația pentru atribuirea contractului proiectare pentru studiul de fezabilitate, unul cu o durată de două luni. Licitația pornește de la 83.500 de lei, fără TVA, iar ofertele pot fi depuse până pe 26 august, ora 15.00.

„Realizarea unui sistem coerent și integrat de piste de biciclete în municipiu este un obiectiv al Primăriei Timișoara, deoarece încă nu există o continuitate între toate traseele de biciclete. Sunt multe lucruri care trebuie făcute ca sistemul velo să fie îmbunătățit și extins, iar trecerile pe sub poduri sunt dintre cele mai dificile lucruri, tocmai de aceea începem cu acestea”, a declarat Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei.

Pistele de biciclete fac parte din cadrul mai larg de reabilitare a malurilor canalului Bega. În perspectivă, primăria dorește ca pistele de biciclete să fie realizate în totalitate sub poduri, evitând străzile intens circulate. Asta ar presupune un traseu complet, destinat atât pietonilor, cât și bicicliștilor, între cele două poduri, adică între zona Pieţei Badea Cârţan și Calea Dorobanţilor, care să cuprindă și noile treceri pe sub poduri. Momentan, traseele deja existente nu cuprind și aceste elemente din urmă.

„În baza contractului, vor fi prestate servicii de proiectare care cuprind: elaborarea expertizei tehnice asupra podurilor; elaborarea Studiului de Fezabilitate (inclusiv studiu topografic, studiu geotehnic, documentații cadastrale, etc.) şi a documentațiilor pentru obţinerea tuturor acordurilor şi avizelor pentru Certificatul de Urbanism, asistență tehnică din partea proiectantului pe toată durata de derulare a procedurii de atribuire a contractului de proiectare și execuție a lucrărilor”, explică reprezentanții primăriei.

Comentarii

comentarii