Acasă Actualitate Primarul a convins 19 consilieri locali să accepte achiziția părților pe care...

Primarul a convins 19 consilieri locali să accepte achiziția părților pe care nu le deținea la clădirea ”grădiniței” din Piața Traian

DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz a reușit să învingă opacitatea ”la vot” a liberalilor și a trecut, din a doua încercare, proiectul de hotărâre prin care municipalitatea cumpără restul de două din cele 9 părți de proprietate care nu îi aparțineau din clădirea de pe strada 3 August 1919 nr.25. Subiectul acestei clădiri și a picării proiectului de cumpărare a fost gonflat serios de cele două părți, primarul și liberalii din CLT, fiind creată o adevărată dispută care să fie un adevărat subiect, în perioada de acum, când e campanie electorală.

A fost convocată intempestiv o nouă ședință de îndată a consiliului local, iar acum Primăria Timișoara reușește să obțină, din a doua încercare, acceptul să dea 400.000 de lei pe două părți din cele 9 ale proprietății din Piața Traian, unde primarul Dominic Fritz ar dori o nouă grădiniță.

Proiectul pus pe ordinea de zi suplimentară de 22 de puncte atașată ședinței de plen ordinare de luni, de achiziție a două părți din proprietatea de pe strada 3 August 1919 nr.25, picat atunci din lipsă de voturi favorabile, a reușit acum să treacă. Subiectul a devenit unul de contre, numai bun pentru o campanie electorală în curs, cert este că acuzațiile au curs, de o parte cum că liberalii blochează un asemenea proiect important, de cealaltă parte că proiectul a fost băgat ”pe șest” la vot, cu doar mai puțin de o oră înainte de ședință, deși era o procedură rezolvată încă din luna martie, cu speranța că nimeni nu va vedea nimic și se va vota la foc automat. Ei bine, nu s-a întâmplat așa.

În aceste condiții, primarul a convocat, apelând ”la cea mai de urgență” variantă, consiliul local, pentru o ședință de îndată, în cadrul căreia era evident că punctul principal era exact acea achiziție imobiliară de către municipalitate. Au fost adunați 19 consilieri și cu toții au votat cu ”DA”, așa că proiectul a trecut. Acum, primăria va putea plăti suma de 400.000 pentru cota de 2/9 din imobilul amintit, unul situat chiar vizavi de Biserica Millenium și despre care Dominic Fritz spunea că poate fi o excelentă locație pentru o grădiniță. Celelalte șapte părți ale clădirii aparțineau deja municipalității, acum instituția poate deveni singurul proprietar al clădirii, cel de-al doilea proprietar decizând să renunțe la partea sa și să o vândă.

Conform consilierului local liberal Dan Diaconu, prețul stabilit și trecut prin comisia de negociere a fost mai mare decât cel din raportul de evaluare.

Comentarii

comentarii