Acasă Administraţie Primarul anunţă dezvoltarea în forţă a transportului public, cu autobuze electrice, trotinete,...

Primarul anunţă dezvoltarea în forţă a transportului public, cu autobuze electrice, trotinete, segway-uri şi… benzi speciale de circulaţie

669
DISTRIBUIȚI

Cetăţenii care circulă în Timişoara trebuie să lase deoparte maşinile şi să treacă la tamvaie autobuze sau… trotinete. Are grijă primăria să le ofere condiţii cât mai bune. Modernizăm şi mărim parcul de mijloace de transport, angajăm şoferi, cumpărăm segway-uri, ne asigură primarul Nicolae Robu. El se laudă în cadrul unui sondaj electronic pe Facebook cu ce va face Municipalitatea timişoreană în cursul anului care vine: „Vom continua în 2019 și 2020 cu 44 autobuze electrice, 16-40 tramvaie mari, min 100 biciclete, minim 100 trotinete, minim 25 segway-uri. Unde putem, creem benzi dedicate”, spune Robu în sundajul în care poţi alege dacă e bine să se meargă pe această direcţie, respectiv că nu e bine, pentru să nu se meargă pe această direcţie, pentru că ar fi prea scump.

Primarul a revenit marţi asupra acestei idei şi a spus că se fac eforturi ca totul să meargă ca uns în acest sector al transportului public.

„Trebuie să descurajezi folosirea maşinii, eu nu merg pe ideea asta, dar eu merg pe ideea alternativei, pe funcţionalizarea transportului public. Continuăm cu modernizarea parcului deţinut şi angajarea de şoferi. Dar o bună funcţionare presupune conştiinţă pentru utilizatorii sistemului şi asumarea de plată a subvenţiei din partea noastră. Îmubunătăţirea transportului public este vizibilă, cine nu le vede nu e cum trebuie. Ne dorim o frecvenţă mai bună, punctualitatea ne dă încă de furcă şi mai sunt linii cu frecvenţă deficitară. Ne preocupă să adăugăm mijloace mai noi, vom aduce autobuze şi tramvaie noi, trotinete, biciclete, şi urmează segway-uri. E drept, trotinetele cu precădere în Complexul Studenţesc, dar trebuie să ţineţi cont că sunt 10.000 de studenţi în Complex, predilect acolo vor fi dar nu exclusiv”, a declarat, marţi, primarul Nicolae Robu.

El mai vrea şi benzi dedicate pentru transportul în comun pentru că oferă o mai mare fluență în tafic.

Comentarii

comentarii