Acasă Actualitate Primarul din Lupac îşi pune consătenii la muncă

Primarul din Lupac îşi pune consătenii la muncă

DISTRIBUIȚI

Soluţii inedite de criză în Caraş-Severin
Primarul comunei Lupac, o micuţă localitate din Caraş-Severin,  are mai multe metode ciudate de a conduce primăria. Săptămâna trecută, Marian Vlasici  a făcut rost de două basculante cu zgură, pentru a umple gropile formate în asfalt. Până aici toate bune şi frumoase, însă edilul din Lupac şi-a dat seama că nu are cine să împrăştie zgura, pentru că la primăria din comuna cărăşeană sunt doar opt angajaţi. Aşa că acesta a apelat la bunăvoinţa sătenilor, care au înţeles că trebuie să dea o mână de ajutor. Marian Vlasici, primarul comunei Lupac, spune că sătenii au înţeles rapid că trebuie să dea o mână de ajutor " Sunt mândru că în comuna noastră şi în celelalte sate aparţinătoare trăiesc astfel de oameni, care sunt gata în orice moment să te ajute. Le-am explicat că primăria nu dispune de bani şi de personalul necesar care să facă aceste munci, oamenii au înţeles şi au trecut la treaba.

Aşa se face că, în doar două ore, am astupat toate gropile din asfalt", spune primarul comunei Lupac. În Lupac şi în satele aparţinătoare trăiesc, în momentul de faţă, aproximativ 3.000 de oameni, majoritatea populaţiei este îmbătrânită, pentru că o parte din tineri au preferat să se mute la oraş, iar ceilalţi au plecat la muncă în străinătate, pentru a-şi ajuta familiile cu bani. În momentul de faţă, la Primăria Lupac situaţia este foarte grea, asta pentru că viceprimarul comunei a decedat, secretarul primăriei a ieşit la pensie, iar cei opt angajaţi nu mai ştiu ce să facă pentru a face faţă volumului mare de muncă.

Tocmai de aceea, edilul comunei a trebui să apeleze la bunăvoinţa sătenilor, pentru a reuşi să schimbe cât de cât faţa comunei pe care o conduce.

Comentarii

comentarii