Acasă Actualitate Primarul Dominic Fritz: ”Am aflat astăzi că Timişului i se alocă de...

Primarul Dominic Fritz: ”Am aflat astăzi că Timişului i se alocă de către Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării încă 7 fluxuri de vaccinare, dar abia din 8 februarie!”

549
DISTRIBUIȚI

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat că, din 8 februarie, judeţului Timiş i se alocă încă 7 fluxuri pentru vaccinarea populaţiei, iar centrul de la ISHO (complex rezidenţial din Timişoara) este gata să fie deschis cu toate aceste 7 fluxuri. “Sunt în continuare puţine fluxuri alocate pentru Timiş şi Timişoara, iar numărul de doze distribuit către noi rămâne mic, în raport cu cererea locală”, a afirmat el. 

“Am aflat astăzi că Timişului i se alocă de către Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării încă 7 fluxuri de vaccinare, dar abia din 8 februarie! Se pare că sunt fluxurile care au fost promise doamnei prefect Liliana Oneţ, încă de acum o săptămână. Doar centrul de la ISHO de pe Take Ionescu, care este gata să fie dat în folosinţă, poate să le preia pe toate 7. Sunt în continuare puţine fluxuri alocate pentru Timiş şi Timişoara, iar numărul de doze distribuit către noi rămâne mic, în raport cu cererea locală”, a susţinut Fritz, într-o postare pe Facebook.

Primarul din Timişoara i-a mulţumit lui Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul naţional al campaniei de vaccinare, pentru răspunsul public, după ce i-a solicitat într-o scrisoare deschisă să aloce vaccinurile împotriva COVID-19 în funcţie de solicitări.

“Îi mulţumesc colonelului Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul naţional al campaniei de vaccinare, pentru răspunsul public. Sunt de acord cu el că judeţele cu un număr mai mare de persoane peste 65 de ani trebuie să primească mai multe doze. Dar susţin, în continuare, că este nevoie de un algoritm transparent de distribuţie, care să includă şi cele două criterii propuse de mine: rata de infectare şi numărul de programări. Solicit în continuare o proiecţie privind numărul de doze de vaccin ce vor fi distribuite lunar în Timiş şi Timişoara, la fel, o proiecţie lunară pentru numărul de fluxuri şi date privind dozele distribuite şi administrate pentru fiecare centru de vaccinare din oraş şi din judeţ”, a scris Fritz.

Fritz a adăugat că viceprimarul Ruben Laţcău a vizitat alte patru spaţii ale Primăriei Timişoara unde se amenajează centre de vaccinare împotriva COVID-19, însă după ce va fi primit avizul DSP.

“Viceprimarul Ruben Laţcău a fost astăzi, împreună cu coordonatorii nucleului local de vaccinare din Primărie, Ciprian Trocan şi Iulian Găurean, să verifice situaţia la alte 4 centre: clădirea STPT din Intrarea Doinei, Muzeul Tramvaielor, Incuboxx şi FITT. În unele mai este nevoie doar de signalistică, în altele de imprimante sau de câte o chiuvetă, dar acestea se pot rezolva într-o zi. În prezent avem două centre în funcţiune, alte două care sunt gata să fie date în folosinţă şi încă 4 care pot fi pregătite mâine. Le punem pe toate la dispoziţia Direcţiei de Sănătate Publică. Doar aşteptăm să ni se aloce fluxuri şi doze de vaccin”, a susţinut Fritz.

La Timişoara funcţionează, în prezent, doar două centre de vaccinare, unul la Spitalul CFR şi al doilea la Iulius Town. În judeţul Timiş sunt funcţionale 7 centre de vaccinare.

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a transmis, vineri, o scrisoare preşedinteleui Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, în care îi solicita “mai multe date, mai multă predictibilitate şi criterii îmbunătăţite de alocare a vaccinurilor”. Fritz arăta, în scrisoarea sa, că municipalitatea este gata să deschidă toate cele 11 centre de vaccinare din Timişoara, dar preciza: “nu ne dorim ca acestea să fie spaţii de muzeu”. Sursa: news.ro

Comentarii

comentarii