Acasă Actualitate Primarul Dominic Fritz: ”Măsura carantinării Timișoarei trebuie să fie pe masă pentru...

Primarul Dominic Fritz: ”Măsura carantinării Timișoarei trebuie să fie pe masă pentru că situația este gravă. Sper să nu fie și motive politice pentru întârzierea deciziei”

553
DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz a declarat joi, la interviurile HotNews, că situația de la Timișoara este una gravă, rata cazurilor de COVID fiind de peste 8 la mia de locuitori, nu mai există niciun pat liber la ATI în tot județul Timiș, iar decizia carantinării municipiului și a zonei metropolitane ar trebui luată cât mai repede, pentru a nu prelungi agonia.

”Situația e îngrijorătoare, avem o rată de peste 8 la mia de locuitori. Dincolo de indicele de 3, nici nu mai avem pârghii să subliniem gravitatea situației și noi suntem la peste 8. Avem peste 200 de cazuri pe zi și suntem în creștere. Am luat carantina în calcul din prima zi de după depunerea jurământului de primar. E o măsură dureroasă, dar cu cât o luăm mai repede, cu atât e mai bine. Nu vreau să împingem decizia în viitor, pentru că prelungim agonia. Dar nu e decizia mea, se face pe baza analizelor DSP și până acum nu au ajuns la concluzia că trebuie carantină. Cred că măsura trebuie să fie pe masă și nu trebuie să ne ferim să o luăm. Nu mai avem niciun pat de ATI COVID în tot județul. Eu sper să nu fie și motive politice pentru întârzierea deciziei. Este o listă de 10-12 criterii, nu e doar rata de infectare, este și ponderea persoanelor în vârstă, de exemplu, iar Timișoara e un oraș mai tânăr. Eu nu am acces la aceste analize și nu pot și nu vreau să iau singur aceste decizii, dar cred că e foarte important să nu ne păcălim. Carantinarea nu trebuie să fie un subiect tabu, ci trebuie să fie pe masă pentru Timișoara și pentru toată zona metropolitană”, a declarat Dominic Fritz.

Comentarii

comentarii