Acasă Actualitate Primarul Fritz, acuzat de liberali că își asumă meritele nemeritate ale proceselor...

Primarul Fritz, acuzat de liberali că își asumă meritele nemeritate ale proceselor pentru patrimoniul Timișoarei

DISTRIBUIȚI

Liberalii timișeni îi cer primarului Timișoarei, Dominic Fritz, să prezinte datele complete legate de procesele prin care municipalitatea cere reîntregirea patrimoniului orașului și recuperarea de daune de la cei care au folosit terenurile orașului. Mai precis, cei de la PNL spun că Fritz își arogă meritele pentru procesele derulate și câștigate de fosta administrație.

Într-un comunicat de presă, PNL Timiș cere ca Fritz să dea dovadă de transparență, așa cum arată ” principiile pe care și-a construit imaginea și campania electorală”.

”PNL Timiș solicită primarului Dominic Fritz să arate că respectă unul dintre principiile pe care și-a construit imaginea și campania electorală, acela al transparenței, și să prezinte public, în cronologia lor, procesele pentru recuperarea patrimoniului, cu indicarea datei inițierii lor și a sentințelor conexe, cu datele pronunțării lor, atât din perioada administrației liberale Robu, cât și din cea a administrației Fritz”, conform celor de la PNL.

Solicitarea liberalilor vine după anunțarea unui nou caz în care, spun liberalii, administrația Fritz nu a avut niciun merit, anume procesul pentru Ștrandul ZHH/fostul Termal.

”La fel cum își arogă merite pentru proiectele administrației liberale, artificiile de imagine se aplică încă o dată în ceea ce privește dobândirea patrimoniului orașului. Este momentul ca timișorenii și întreaga țară să afle adevărul! Administrația Robu a dus, de fapt, luptele și pentru C.D. Loga 52 și pentru Ștrandul Termal, ca și pentru absolut toate celelalte elemente de patrimoniu, obținând sentințele favorabile interesului public, numai că acestea au fost contestate de părțile adverse la Înalta Curte de Casație și Justiție, astfel ele neputând fi puse în practică. Decizia finală a venit abia acum, cu Fritz primar, dar meritul său este, ca de obicei… zero. În fapt, toate elementele de patrimoniu recuperate și cu care se laudă Fritz au la bază luptele duse de administrația liberală și timișorenii trebuie să știe asta!”, conform PNL Timiș.

Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, spune că vremurile lui Ceaușescu și Goebbels au apus și acuză ”propaganda goebbelsiană, respectiv ceaușistă practicată de Dominic Fritz”

”Este incredibil cum un personaj ajuns din șomer Primar și clica din jurul lui își permit ca în România democrată a deceniului 3 al secolului 21 să ne ofere ceea ce credeam că e rămas pentru totdeauna ca tristă amintire!

Ce fel de om ești tu, cel ce afirmi că nimănui nu i-a păsat de patrimoniul Timișoarei timp de 30 de ani și ai venit tu, mare luptător pentru recuperarea lui, să-l salvezi, când, de fapt, cei pe care tu îi blamezi au luptat de-adevăratelea, iar tu nu faci decât să culegi roadele luptei lor?!

Pentru că la ordinea zilei este subiectul “Ștrandul Termal”, iată, stimați timișoreni, stimați compatrioți, cum stau lucrurile în realitate privitor la acest bun patrimonial: În 2009 a expirat contractul de închiriere a Ștrandului Termal către firma GPG și pentru că această firmă nu a acceptat o nouă chirie și nici nu a vrut să părăsească bunul, pretinzând pentru a-l părăsi plata în prealabil a investițiilor făcute, Primarul Ciuhandu a intentat proces.

După 5 ani prin instanțe, s-a ajuns, în 2014, la o sentință a Curții de Apel Timișoara favorabilă firmei, aceasta obținând obligarea Primăriei la prelungirea până în 2017 a contractului de închiriere expirat în 2009 și la plata către ea a contravalorii de 3.5 milioane euro a investițiilor făcute, cu mandat de executare silită a Primăriei, în 2015, pe această sumă.

Primarul Robu a negociat cu avocatul firmei și l-a convins să accepte amânarea executării silite, cu argumentul că Primăria a contestat sentința la Înalta Curte și e firesc să se aștepte pronunțarea acesteia.

În octombrie 2015, Înalta Curte s-a pronunțat, a aprobat contestația lui Robu -nu a lui Fritz, “marele luptător”!-, anulând  sentința  din 2014 și dispunând rejudecarea cauzei la Curtea de Apel Timișoara.

În urma rejudecării, Curtea de Apel Timișoara a dat câștig de cauză Primăriei conduse de Nicolae Robu -nu de Dominic Samuel Fritz, “marele luptător”!-, , dar sentința a fost atacată de firma GPG cu recurs, ajungându-se din nou la Înalta Curte.

În 2020, cu Robu Primar -nu cu Fritz, “marele luptător”!-, Înalta Curte a respins recursul, lăsând definitiv și irevocabil valabilă victoria Primăriei în lupta pentru Ștrandul Termal, tot ce a mai rămas de făcut fiind evacuarea firmei GPG și recuperarea de la ea a prejudiciului creat prin utilizarea sa în toți acei ani.

Cum, însă și pentru evacuare și pentru recuperarea prejudiciului alte procese s-au impus, Administrația Robu în acest stadiu și-a încheiat mandatul. Și a făcut-o cu fruntea sus, luptând pe toate fronturile pentru interesul public! E de bun simț, de înțeles că nu e puțin lucru să întorci situația de la sentință negativă, cu mandat de executare silită pentru o sumă de milioane de euro -3.5 milioane!-, la sentință favorabilă, definitivă și irevocabilă, inclusiv de Înalta Curte consfințită ca atare!”, spune Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii