Acasă Actualitate Primarul Fritz, atenționat de Avocatul Poporului

Primarul Fritz, atenționat de Avocatul Poporului

DISTRIBUIȚI

La începutul lunii martie, potrivit infotimisoara.ro, Avocatul Poporului, Renate Weber, i-a recomandat primarului Timișoarei, Dominic Fritz, să revizuiască procedura de soluționare a petițiilor și sesizărilor pe care o conduce. Toate astea după ce, de-a lungul anului 2022, un cetățean a trimis mai multe solicitări, însă a primit răspuns – dacă l-a primit – după termen. Mai mult, nici nu ar fi fost primit în audiență.

Motivul pentru care cetățeanul a început să se adreseze primăriei, în aprilie 2022, ar fi impozitul pe clădiri, mai exact modul de stabilire al acestuia. Prima nu i-ar fi fost înregistrată, iar de atunci, acesta a revenit cu o nouă cerere, în august. În ambele cazuri, solicitase și audiență. Văzând că nu primește nici acum răspuns, petentul s-a adresat atât în septembrie, cât și în noiembrie Biroului de la Timișoara al Avocatului Poporului. Ulterior, instituția se adresa și oficial primăriei. A primit răspuns, însă nu direct de la Primăria Timișoara, unde trimise adresa, ci de la Direcția Fiscală a Municipiului Timișoara. De aici, s-ar fi constatat că nu există o procedură clară de soluționare a petițiilor.

Astfel, pe 1 martie, Renate Weber semnase recomandarea către primarul Dominic Fritz, iar pe 3 martie aceasta a fost redirecționată de biroul local către primărie. La final, aflăm și care ar fi recomandările: organizarea „în mod eficient” a activității de soluționare a petițiilor și revenirea cu o informare, în termen de 60 de zile, cu măsurile dispuse.

Iată care ar fi recomandarea trimisă lui Fritz, publicată de Info Timișoara:

Comentarii

comentarii