Acasă Actualitate Primarul Fritz, reacție după intimidările la care au fost supuși voluntarii LOGS:...

Primarul Fritz, reacție după intimidările la care au fost supuși voluntarii LOGS: „Este scandalos că încă o dată agresorii au câștig de cauză”

DISTRIBUIȚI

În ultimele zile, voluntarii LOGS au fost intimidați de vecinii romi ai imobilului de pe C.D. Loga pe care asociația îl închiriase pentru refugiații ucraineni. Marți, aceștia au fost nevoiți să părăsească imobilul și să renunțe la chirie din cauza scandalului. În după-amiaza aceleiași zile, a avut o reacție și primarului Dominic Fritz. Acesta condamnă incidentul și cere o mai mare implicare din partea autorităților în astfel de situații.

Iată mesajul edilului-șef:

„Condamn cu fermitate acțiunile de intimidare la care au fost supuși în ultimele două zile voluntarii LOGS, chiar în casa pe care au închiriat-o pentru a-i ajuta pe refugiații din Ucraina. Este o veste proastă pentru întreaga comunitate că voluntarii LOGS au renunțat la spațiu și au părăsit clădirea. Este scandalos că încă o dată agresorii au câștig de cauză. Aici nu vorbim de un incident izolat, ci de un mod de lucru al mafiei imobiliare care se folosește de astfel de practici pentru a-i elimina pe cei care le stau în cale. Intimidarea vecinilor, așa cum s-a întâmplat și în cazul celor de la LOGS este de fapt, intimidarea statului român. Nu putem permite acest lucru.

Cer Poliției Române și Ministerului Afacerilor Interne să intervină ferm în identificarea și tragerea la răspundere a celor vinovați. Cer de asemenea să se elaboreze un protocol pentru o reacție fermă și imediată a Poliției în astfel de cazuri, pentru asigurarea protecției și siguranței celor amenințați. În niciun moment nu trebuie să planeze dubiul asupra organelor statului, că inacțiunea lor sau procedurile greoaie de reacție ar putea încuraja astfel de strategii infracționale.

Primăria Timișoara a fost unul din inițiatorii campaniei Timișoara pentru Ucraina și are o colaborare de încredere cu LOGS.  Voi propune Consiliului Local acordarea unui spațiu voluntarilor LOGS pentru ca aceștia să își poată desfășura în continuare importanta lor activitate”.

Comentarii

comentarii