Acasă Politica Primarul liberal al unui mare oraș din vestul țării renunță să mai...

Primarul liberal al unui mare oraș din vestul țării renunță să mai candideze la primărie

1893
DISTRIBUIȚI

Liberalul Ilie Bolojan, care de 12 ani este primarul municipiului Oradea, fiind unul dintre cei mai apreciați edili din România, a anunțat vineri seara, la Digi24, că s-a decis să nu mai candideze pentru un nou mandat, ci să-și încerce șansele ca președinte al Consiliului Județean Bihor.

Ilie Bolojan a explicat că pentru dezvoltarea orașului contează și deciziile Consiliului Județean și a dat exemplul aeroportului din Oradea, care, spune el, a avut de suferit din cauza deciziilor proaste luate de Consiliul Județean.

Pentru Primăria Oradea va candida din partea PNL actualul viceprimar, Florin Birta, un colaborator apropiat al lui Ilie Bolojan, care a fost implicat în toate proiectele importante ale orașului.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de PNL Bihor, până joi, 13 august, Florin Birta va prezenta Biroului Politic Municipal al PNL Oradea pentru aprobare echipa de consilieri municipali, care va fi definitivată până la aceeași dată, pe baza consultărilor cu organizațiile locale din județ.

„Am făcut parte din echipa care a pus Oradea pe harta celor mai performante orașe din țară, am lucrat alături de domnul primar Ilie Bolojan în toți acești ani, iar scopul nostru a fost acela de a transforma Oradea într-un oraș modern, într-un oraș exemplu. Sunt conștient că am o misiune grea, dar sunt convins că, avându-l pe domnul Bolojan la șefia Consiliului Județean, eforturile noastre comune de a duce Oradea şi judeţul mai departe în direcția bună vor fi încununate cu succes. Oradea este pe mâini bune și vom continua împreună ceea ce s-a făcut în Oradea în ultimii 12 ani”, a declarat Florin Birta.

Comentarii

comentarii