Acasă Actualitate Primarul Lugojului, nemulțumit de activitatea Poliției Locale: „Iau în considerare schimbarea conducerii”

Primarul Lugojului, nemulțumit de activitatea Poliției Locale: „Iau în considerare schimbarea conducerii”

DISTRIBUIȚI

Nemulțumit de activitatea Poliției Locale, primarul Lugojului, liberalul Claudiu Buciu, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că va modifica organigrama acestui serviciu și intenționează chiar schimbarea conducerii. Totodată, edilul lugojean a adus acuze grave polițiștilor locali, despre care spune că “au o relație de prietenie cu contravenienții”.

„Și eu sunt la fel de nemulțumit ca și lugojenii de activitatea Poliției Locale. De aceea o să iau în considerare schimbarea conducerii, în cel mai scurt timp. Eu sunt de bună credință și am analizat toate nemulțumirile celor de la Poliția Locală, dar, din punctul meu de vedere, lucrurile nu stau chiar așa. Și dacă nu ai oameni destui, oamenii pe care îi ai trebuie folosiți. Dar ei au o relație de prietenie cu contravenienții. Dacă noi solicităm controale tematice pe anumite chestiuni și ei se duc la cei vizați, îi anunță înainte că o să vină în control și spun că i-a trimis primarul. Ori primarul încearcă să respecte și să aplice o lege! Atât! În multe cazuri, sunt relații mai vechi între ei și cei care încalcă diverse reglementări locale. Ei nu pot să depășească, probabil, relațiile de prietenie, dar asta nu ne interesează pe noi. În continuare se aruncă gunoaie în multe părți ale orașului, în mod necontrolat. Pe mal au aruncat băncile și coșurile de gunoi, iar ei nu au identificat pe nimeni, deși sunt și camere video în oraș. Degeaba! Sunt unele detalii destul de neplăcute pe care nu aș vrea să le discut, dar sunt foarte nemulțumit. În alte localități, Poliția Locală își face datoria și este luată în seamă de cetățeni. La noi, toată lumea râde de Poliția Locală! Toți îi iau peste picior. Ei sunt foarte bine plătiți, au echipamente, au normă de hrană, acum le luăm și mașini pentru patrulare, dar rezultatul e spre zero, dacă ne uităm câte sancțiuni dau sau cum discută cu cetățenii. (…) Nu sunt pus pe tăiat capete, dar Poliția Locală chiar funcționează foarte prost”, a declarat primarul Lugojului.

 

Comentarii

comentarii