Acasă Actualitate Primarul Nicolae Robu a anunţat 65 de proiecte pe finanţare europeană, în...

Primarul Nicolae Robu a anunţat 65 de proiecte pe finanţare europeană, în valoare de 480 de milioane de euro. Dacă nu vor primi finanțare vor fi realizate din venituri proprii

568
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a anunţat vineri lista oficială cu 65 de proiecte depuse spre finanţare din fonduri europene, în valoare de peste 480 de milioane de euro, la cursul recent valutar.

“La mobilitate, infrastructură de transport, avem proiecte depuse în valoare de 167,215 milioane euro, pe sănătate, educaţie şi servicii sociale – 82,5 milioane euro; pe apă canal, energie termică, iluminat, termoficare – 212 milioane euro; pe eficientizare energetică clădiri şi mediu – 18,777 milioane euro. În total, avem proiecte de 480,447 milioane euro”, a anunţat Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei a precizat că municipalitatea nu va obţine această sumă, pentru că fondurile sunt limitate, dar a depus proiecte cu mult peste cota finanţabilă, în speranţa că se vor face redistribuiri de fonduri.

El a mai adăugat că toate aceste proiecte sunt necesare pentru oraş şi vor fi făcute chiar şi din venituri proprii, dar bugetul local al Primăriei Timişoara este mult prea mic în raport cu necesităţile oraşului.

“Proiectele elaborate nu vor fi aruncate, ci vor fi puse în operă în măsura în care vom găsi sursa de finanţare pentru cele care nu vor beneficia de finanţare din fonduri europene”, a menţionat Nicolae Robu.

Prioritare sunt proiectele făcute pe structura de transport, unde doar pe axa 4 de dezvoltare urbană durabilă, au fost depuse 14 proiecte de peste 150 de milioane de euro, în timp ce suma disponibilă pentru Timişoara este de doar 54 de milioane de euro.

Nicolae Robu a încheiat, afirmând că acum timişorenii au aflat adevărul despre proiectele depuse de primărie pentru finanţarea 2014-2020, care a fost lansată cu întârziere de aproape trei ani în România, mai ales pentru axa 4 la care Primăria Timişoara are cele mai multe proiecte.

Comentarii

comentarii