Acasă Actualitate Primarul Nicolae Robu a dat-o afară pe manelista ajunsă şefa Serviciului creşe,...

Primarul Nicolae Robu a dat-o afară pe manelista ajunsă şefa Serviciului creşe, în conferinţa de presă

3141
DISTRIBUIȚI

Şefa Serviciului creşe din cadrul Primăriei Timişoara, Patricia Chelbu, şi-a pierdut funcţia marţi, după ce primarul Nicolae Robu a dat-o afară în timpul conferinţa de presă, pentru că “l-a sfidat” şi aceasta nu şi-a publicat pe site-ul primăriei CV-ul.

A fost nevoie de o amplă campanie de presă pentru ca Nicolae Robu să vadă că tânăra de 24 de ani, pe care a numit-o șefă de serviciu, nu are altă calitate decât că este… soția prietenului unui interlop, care este prieten cu consilierul Nasleu.

Pentru a salva aperențele, dar și pentru a respecta legea, primarul le ceruse, printr-o notă internă, tuturor şefilor de servicii să-şi facă publice CV-urile pe site-ul instituţiei, dar Patricia Chelbu a răspuns solicitării edilului că “nu a primit nota internă”.

“Nu va mai conduce Serviciul creşe, dacă nu şi-a depus CV-ul pe site, vă garantez! I-am cerut şefei Serviciului Resurse Umane, Rodica Aurelian, clarificări privind situaţia de la Serviciul creşe. Aveţi aici raportul semnat de aceasta, care şi-l asumă. De asemenea, le-am cerut tuturor şefilor de structuri din Primăria Municipiului Timişoara, indiferent că ocupă funcţia în urma unui concurs sau sunt interimari prin numire pe poziţii de conducere vacante (să-şi publice CV-urile, n.r.). Am fost asigurat că toate CV-urile sunt puse pe site, de luni. Eu nu am avut timp să verific dacă este totul aşa. Dacă nu e aşa, (şefa de la Resurse umane, n.r.) o poate încurca urât de tot din cauza instituţiilor statului, nu din cauza presei. Am luat decizia de a o schimba din funcţie (pe şefa Serviciului creşe, n.r.) pe acest motiv. Nu ştiu pe ce criterii s-a angajat, dar de modul în care procedează această persoană răspund eu. O schimb din funcţie! Să vii să spui că nu ştii de nota internă! Pe mine nu mă răzgândeşte nimeni, nu mă clinteşte nimeni şi nimic când am argumente, evident”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul a numit-o în funcţia de director interimar la Serviciul creşe pe Patricia Chelbu, în vârstă de 24 de ani, care nu avea nicio de experienţă în domeniu, pe CV având trase doar linii în dreptul tuturor câmpurilor ce trebuiau completate. Tânăra este soţia unui prieten al interlopului Lucian Boncu, care la rândul său este un foarte apropiat al consilierului personal al primarului, Ionuţ Nasleu. Înainte de a deveni șefă, Patricia Chelbu a lucrat într-un club de manele.

Cerinţele pentru ocuparea postului erau: diploma de licenţă de absolvire a studiilor universitare (licenţă studii superioare de lungă) pe una dintre specialităţile economice, drept sau administrative, dar şi o vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei de minimum 2 ani.

Presa a făcut dezvăluiri despre această angajare încă din acel moment, anul 2017, când a fost angajată iniţial ca şi consilier juridic pentru ca în scurt timp să fie numită director interimar la creşe.

Comentarii

comentarii